YENİ SKODA YETİ 1.6 DİZEL DSG (OTOMATİK)

Ototeknikveri     14 Ağustos 2013 11:08

Skoda makyaj operasyonu ile birlikte yeni Yeti\'de 1.6 dizel otomatik kombinasyonuna yer veriyor.

YENİ SKODA YETİ 1.6 DİZEL DSG (OTOMATİK)
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Resimler basına sızan yeni makyajlı Yeti'nin ayrıntıları Skoda tarafından yayınlandı. Bu yılın sonlarında piyasaya sürüleceği ifade edilen makyajlı Yeti'deki en büyük yeniliklerden birisi şehir (Urban) ve maceraya (Outdoor) yönelik iki ayrı dış tasarım seçeneğine sahip olması. Aracın yenilenen dış tasarımının haricinde, motor konfigürasyonunda yapılan değişikliklerde ilgi çekiyor. 105 hp güç üreten 1.2 litrelik TSI'den 170 hp güç üreten 2.0 litrelik TDI'a kadar uzanan dört dizel ve üç benzinli motor seçeneğinin sunulacağı yeni Yeti'de, önden çekiş, dört tekerlekten çekiş, manule şanzıman ve DSG şanzıman alternatifleri mevcut olacak. 105 hp güçü üreten 1.6 litrelik Greenline teknolojisine sahip motor Yeti'deki yerini koruruken manuel şanzıman ile birlikte aracın, 4.6 litrelik tüketim ve 119 gr/km'lik emisyon değerlerine imza atmasını sağlayacak. 

Skdoa'nın modellerinde yer vermeye başladığı, start/stop sistemini, düşük yuvarlanma dirençli lastikleri ve fren enerjisi geri kazanım sistemini içeren Gren tec adlı teknoloji, manuel şanzımanlı 122 hp güç üreten 1.4 TSI ve 140 hp güç üreten 2.0 litrelik TDI motorların haricinde, yedi ileri oranlı otomatik şanzıman olan DSG'ye sahip 105 hp güç üreten 1.6 litrelik TDI motor ile birlikte sunulacak. 170 hp güç üreten, 2.0 litrelik dizel motor ile birlikte 6 ileri oranlı DSG şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sisteminin sunulacağı makyajlı Yeti'deki ülkemiz için en önemli olan gelişme ise DSG şanzımanın önden çekiş ile birlikte 1.6 litrelik dizel motor ile birlikte sunulacak olması.

Yerden 18 cm'lik yüksekliği ile avantaj sağlayan Yeti yeni sunulacak fonksiyoneliği arttıran özellikleri ile de dikkat çekiyor. VarioFlex adı verilen özel arka koltuk sistemi sayesinde Yeti'nin 405 litrelik bagaj hacmi, arka koltukların ileri alınması ile 510 litreye, tamamen sökülmesi ile de 1760 litreye kadar yükseltilebilecek. Geri görüş kemara seçeneğinin de makyajla birlikte sunulacağı yeni Yeti'de park asistanı ve anahtarsız giriş sistemleri de sunulacak.

Yeni makyajlı Skoda Yeti Urban resim galerisi için lütfen tıklayınız.

Yeni makyajlı Skoda Yeti Outdoor resim galerisi için lütfen tıklayınız.

 

 

Son Güncelleme : 14 Ağustos 2013

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo