2017 BMW X3 ve M Performans modellerinden en yeni görüntüler

Ototeknikveri     26 Kasım 2016 12:23

BMW'nin orta boy SUV'si, 2017'de, ilk kez hibrid güç aktarma organları serisi ve bir xDriveM40i M Performans modeli ile birlikte gelecek.

2017 BMW X3 ve M Performans modellerinden en yeni görüntüler
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Üçüncü nesil BMW X3 bir kez daha casus fotoğrafçılar tarafından test esnasında görüntülendi. Son gelen fotoğraflar dış cephe tasarımını bu kez çok net şekilde yansıtıyor. İkili egzoz çıkışları, kaslı tamponlar ve bir çatı spoyleri bu en yeni X3 prototipinin bir M Performans dış cephe paketi ile giydirildiğine işaret ediyor. Aracın genel şekli, piyasadaki modele kıyasla hafifçe farklılaştırılmış. Arka kapı, pencereli kısımlar ve arkadaki çeyrek pencereler yenilenmiş. Önceki model 2810 mm aks aralığına sahipti, yeni modelde bunun biraz daha uzun olması bekleniyor. Şirket bünyesinde G01 kod adıyla bilinen yeni X3 serisi, daha lüks bir iç kabin ve konsolun en üstünde daha büyük bir multimedya ekranıyla gelecek. Bu ekranın, BMW'nin iDrive sisteminin en yeni sürümüyle birlikte sunulması bekleniyor. Son görüntülenen test otomobillerinin arka pencereleri öncekine kıyasla daha az eğimli. Bu da BMW'nin X3'te rakibi Audi Q5'ten daha büyük bagaj kapasitesi sunmak istediğini gösteriyor.

 

Yeni X3'te revize edilmiş yüksek dayanıklı çelik platformla birlikte çift salıncaklı ön süspansiyon ve multi-link arka süspansiyon gelecek. BMW kaynakları ayrıca yeni SUV'nin "güvenlik sistemleri ve bağlantı seçeneklerinde çığır açabilecek" yeni bir elektrik sistemi kazanacağını da belirtti. Aynı platform ve elektrik sistemi 2019 yılında ortaya çıkacak ikinci nesil X4 için de kullanılacak.

 

X3 dört silindirli ve tamamen yeni altı silindirli direkt enjeksiyonlu benzinli ve yüksek basınçlı enjeksiyonlu dizel motorlarla sunulacak. Bazı dört silindirli motorlarda altı ileri manuel şanzıman standart olarak sunulurken en yeni yakıt tasarrufu teknolojisine sahip ZF üretimi yeni bir dokuz vitesli otomatik şanzıman da diğer tüm motorlarla uyumlu olacak gibi görünüyor.

 

BMW ayrıca arkadan çekişli dört silindirli modeller sunmayı planlıyor; Bunlar sDrive modelleri olacak. Bununla birlikte, yeni X3 serisinin çoğunluğu standart dört tekerlekten çekişli xDrive modelleri olmaya devam edecek. Şu an piyasada olan sDrive18d modelinin altı ileri manuel halefi olan en tutumlu yeni X3 ise yüksek basınçlı enjeksiyon sistemi ve başka yeniliklerle gelecek. Bu versiyonun yakıt tüketimi 5 l/100 km olacak.

 

Yeni BMW X3 serisinin bir üyesi de, tutumlu X3 xDrive35e olabilir. Yeni X5 xDrive40e ile kardeş olacak bu plug-in benzinli-elektrikli hibrid, gelecek sene başlarında görünmesi beklenen 330e modeliyle aynı aktarma organlarına sahip olacak.

 

M Performans modeli

Serinin yüksek performanslı bir versiyonu olan BMW X3 M modeli, En Son M3'de kullanılan aynı turboşarjlı 3.0 litrelik altı sıralı silindirli motorla 425 hp güç çıkışına sahip olabilir. Böyle bir araba, BMW'nin Porsche Macan Turbo'ya ve yaklaşan Mercedes-AMG GLC63'e karşı rekabet etmesine izin verebilir.

 

Bu üst düzey model, Nürburgring'de test edilen X3 xDriveM40i M Performans modeli üzerine geliştirilecek.

 

X3 xDriveM40i, BMW'nin ikiz turbo şarjlı 3.0 litrelik düz altı motoruyla güçlendirilecek, bu motor aynı zamanda yeni 7 Serisinde de yer alacak. Modelde 376 hp üç turboşarjlı 3.0 litre sıralı altı silindirli dizel motor da kullanılabilir. Bu motor X5 M50d modelinde de bulunuyordu.

 

Yeni X3, X4, X5, X6 ve gelecekteki X7 modellerinin yanı sıra, Güney Karolina, ABD'de bulunan BMW Spartanburg fabrikasında üretilmeye devam edecek.

Son Güncelleme : 27 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo