BMW M Performans aksesuarları ile yeni BMW 5 Serisi Sedan

Ototeknikveri     26 Kasım 2016 06:39

Yeni BMW 5 Serisi Sedan yoğun sürüş zevki için hazırlandı ve modern ulaşımın tüm zorluklarını en iyi şekilde karşılamaya hazır. Segmentinin en atletik ve yenilikçi business sedan otomobili Şubat 2017’de yollara çıkıyor.

BMW M Performans aksesuarları ile yeni BMW 5 Serisi Sedan
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sadece birkaç hafta sonra, BMW M Performans otomobili eBMW M550i xDrive ve yeni BMW 5 Serisi Sedan'ın tüm versiyonları için kullanılabilen BMW M Performans aksesuarları da çıkacak. BMW M uzmanlığı ile geriye dönük olarak da uyumlu şekilde geliştirilen yeni BMW 5 Serisi Sedan bileşenleri, atletik görsel stil, çevik sürüş tepkisi ve sportif iç tasarım, sürüş, süspansiyon, aerodinamik ve kokpit alanlarını kapsıyor. BMW 540i (kombine yakıt tüketimi: 6.9 - 6.5 l / 100 km, kombine CO2 emisyonları: 159 - 149 g / km) ve BMW 540i xDrive (kombine yakıt tüketimi: 7,4 - 6,9 l / 100 km; kombine CO2 emisyonları: 169 - 159 g / km) modelleri için, BMW 5 Serisi Sedan'ın piyasaya sürülmesi ile birlikte aynı anda BMW M Performans Güç ve Ses Kiti de sunulacak. Bu kit 6 silindirli sıralı benzinli motorun güç çıkışını 25 kW / 34 hp arttırarak 265 kW / 360 hp’ye ve maksimum torku 50 Nm arttırarak 500 Nm’ye yükseltecek. Bu, AB test çevrimine göre yakıt tüketimini ve egzoz emisyonu rakamlarını herhangi bir şekilde etkilemeden tepki, sürat kapasitesini ve çekme gücünü artırıyor. Bu ek güç, çarpıcı, sportif bir ses çıkaran, mükemmel uyum sağlayan bir susturucu sistemi ile birlikte sunuluyor. BMW M Performans susturucu sistemi için krom veya karbon fiber egzoz borusu trimleri de mevcut.

 

BMW 540i, BMW 540i xDrive, BMW 530i (kombine yakıt tüketimi: 5.9 – 5.5 l/100 km, kombine CO2 emisyonları: 136 – 126 g/km) ve BMW 530i xDrive (kombine yakıt tüketimi: 6.4 – 6.0 l/100 km, kombine CO2 emisyonları: 147 – 137 g/km) için yine geriye dönük uyumlu bir M Performans susturucu seçeneği daha var. Güçlü motor akustiğinin yanı sıra, paslanmaz çelik spor susturucu (motor versiyonuna göre değişen şekilde) krom ve karbon fiber dairesel ya da trapezoid egzoz borusu trimleri ile birlikte otomobilin arka kısmında çarpıcı bir görsel vurgu yaratıyor.

Bu arada, BMW M Serisi egzoz sistemi Active Sound, yeni BMW 5 Serisi Sedan dizel modelleri için oldukça duyusal bir akustik şablon üretti. Paslanmaz çelik egzoz borusu, dizel motorun türüne bağlı olarak yine dairesel veya trapezoid, krom ve karbon fiber trimler ile tercih edilebiliyor. Trapezoid egzoz borusu trimleri yeni BMW 5 Serisi Sedan'ın tüm versiyonları için ayrı bir opsiyonel seçenek olarak geliyor.

 

2017 yazından itibaren, BMW 530d (kombine yakıt tüketimi: 4,9 - 4,5 l / 100 km, kombine CO2 emisyonları: 128 - 118 g / km) ve BMW 530d xDrive (kombine yakıt tüketimi: 5.4 - 5.0 l / 100 km; kombine CO2 emisyonları: 142 - 132 g / km) modelleri için de bir BMW M Performans Güç Kiti sunulacak. Bu, sıralı 6 silindirli dizel motorun güç çıkışını 20 kW / 27 hp arttırarak 215 kW / 292 hp'ye ve maksimum torku 30 Nm arttırarak 650 Nm'ye çıkarıyor. Bu modellerde de, güç artışı, AB test döngüsüne göre aynı yakıt tüketimini ve emisyon rakamlarını koruyarak hızlanma kapasitesini ve esnekliği optimize ediyor.

 

Sportif güç çıkışına ek olarak, optimize edilmiş frenleme performansı da, özelleştirilmiş dinamik performansa ve hassas yol tutuş özelliklerine katkıda bulunan bir başka özellik. BMW M Performans spor fren sistemi, özellikle yüksek termal dirence sahip ve böylece yolda son derece dinamik durumlarda bile sürekli yavaşlatma etkisi sağlayabiliyor. Fren sistemi, içten havalandırmalı, delikli, hafif yapılı fren diskleri ve arka akstaki tek pistonlu fren kaliperleri ile ön akstaki alüminyumdan yapılmış 4 pistonlu sabit fren kaliperlerini de içeriyor. Fren kaliperleri artık kırmızı renkleri ile daha etkileyici bir görüntü veriyor.

Buna ek olarak, süspansiyon alanında ürün yelpazesi, iki seviyeli, çift kollu tasarımlı 20 inç BMW M Performans hafif alaşım jantlar içeriyor. Ağırlığa göre optimize edilmiş dövme jantlar Orbit Grey renginde ve iki renkli olarak sunuluyor. İki renkli jantlar, mat siyahın ardından tekrar işleniyor, bu da alüminyum yüzeyin tekrar görünür hale gelmesini sağlıyor. BMW M Performans hafif alaşımlı jantlar, ön aks üzerinde 245/35 R20 boyutlarında ve arka aksta 275/30 R20 boyutlarında lastiklerle geliyor.

 

Aerodinamiği optimize etmek için geliştirilen dış bileşenler, yeni BMW 5 Serisi Sedan ile uyumlu olması için için karakteristik M hassasiyeti ile tasarlanmış. BMW M Performans aerodinamik bileşenleri, M spor paketini ve M aerodinamik paketini tamamlamak için de kullanılabilir. Seride ön tampon için eklenti parçaları, arka difüzör ve karbon fiber finişli bir arka spoyler de bulunuyor. Aynı zamanda siyah yan pervaz eklentileri ve arka spoyler ile poliüretan arka difüzör de seçilebiliyor. Bileşenler yüksek teknolojili hafif karbon fiber materyalden yapılmış ve elde üretilmiş.

 

M Performans aerodinamik bileşenleri, otomobilin sportif görünüşünü vurgulamakla kalmıyor, aynı zamanda sürüş tepkisini optimize ediyor. Görsel etkiyi güçlendirmek için  karbon fiberden BMW M Performans dış ayna kapakları, siyah BMW M performans ön panjur, fren hava kanalları için siyah BMW M Performans barlar, M performans yazılı yan pervaz çıkartmaları ve BMW M Performans aksan şeritleri de eklenebiliyor.

 

Yarış stilini yansıtan kokpit ambiyansı için, ortasında saat 12 konumunda kırmızı süsleme bulunan, gümüş gri çapraz dikişli Alcantara deri direksiyon simidi geliştirilmiş. Bu özelliğin 2017 yazında hazır olması bekleniyor. BMW M Performans spor direksiyon, 8 kademe Steptronic spor vitesli versiyonlarda vites değiştirme kanatlarına da sahip.

 

Bu ürünler, BMW bayi ağı, BMW satış iştirakleri ve BMW Servis Ortakları aracılığıyla sunulan Orijinal BMW Aksesuarları programının bir parçasını oluşturuyor. Tüm BMW M Performans bileşenleri, malzeme, tasarım ve işçilik açısından ödün vermeyen BMW Grup kalite standartlarına uygun. Ayrıca, bu ürünlerin yenilenmesinin söz konusu taşıt için geçerli olan garanti koşulları üzerinde herhangi bir etkisi bulunmuyor.

Son Güncelleme : 28 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo