Mercedes, elektrikli otomobillere 10 milyar euro yatırım yapacak

Ototeknikveri     27 Kasım 2016 09:08

Daimler, elektrikli taşıtlar geliştirmeye 10 milyar euro (11 milyar dolar) yatırım yapmayı planlıyor.

Mercedes, elektrikli otomobillere 10 milyar euro yatırım yapacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Alman firmaları, bir zamanlar yüksek maliyetleri ve sınırlı sürüş mesafeleri nedeniyle kaçındıkları elektrikli otomobillere şimdi pil teknolojisindeki son gelişmeler ve dizel emisyonlarına karşı oluşan tepki nedeniyle sıcak bakıyor ve elektrikli teknolojilere büyük miktarda yatırım yapıyor.Elektrikli otomobilleri daha iyi hale getiren son teknolojik gelişmeler, şimdi Volkswagen Group, Daimler gibi firmalar ve Robert Bosch ve Continental gibi tedarikçilerin büyük yatırımlarını hızlandırıyor. aeww32w2wq1Daimler Ar-Ge başkanı Thomas Weber bir Alman gazetesine verdiği demeçte "2025 yılına kadar aynı mimariyi temel alan 10 elektrikli otomobil üretmek istiyoruz. Bu atılım için, 10 milyar euro civarı yatırım yapacağız" dedi ve üç modelin Smart markalı otomobiller olacağını, daha büyük pillerden dolayı 700 km'ye kadar sürüş mesafesi sunabileceklerini belirtti. Eylül ayında Daimler'in planlarını bilen bir kaynak, otomobil üreticisinin Tesla ve VW Group'un Audi markası ile rekabet etmek için en az altı elektrikli otomobil modelini piyasaya sürmeyi planladığını belirtmişti.

 

Ayrıca, Daimler Cuma günü yaptığı açıklamada, Alman rakibi VW'nin aksine ABD'de dizel motorlu araç satmaya devam edeceğini söyledi. Bir şirket sözcüsü, firmanın ABD'den dizel ürünlerini geri çekme kararı bulunmadığını söyledi ve Der Spiegel dergisinde bu konuda çıkan haberleri de özellikle yalanladı. Dizel modeller, bu yıl ABD'de Mercedes markasının otomobil satışlarının yüzde 1'den az bir kısmını oluşturdu. Birkaç yıl önce bu pay %5 civarındaydı.

 

ABD Çevre Koruma Ajansı'nın tüm hafif dizel araçları gözden geçireceğini açıklamasından sonra, Daimler, Adalet Bakanlığı'nın talebi üzerine ABD'de dizel egzoz emisyonları için sertifikasyon prosedürüyle ilgili bir iç soruşturma yürütüyor. Der Spiegel'e göre, dizel araçların ABD pazarından geri çekilmesi olasılığı bu soruşturma ile ilgili değil. Derginin bu iddiasını dizel otomobillerin toplam satışlar içindeki payının düşmesine dayandırdığı düşünülüyor.

 

VW ise Salı günü yaptığı açıklamada, emisyon hile skandalının ardından ABD'de dizel araçları bırakıp SUV'lere ve elektrikli araçlara yeniden odaklanacağını söyledi.

Son Güncelleme : 28 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo