Yeni Volkswagen Arteon: Avangard tasarım ve dinamik performans birarada

Ototeknikveri     28 Kasım 2016 06:36

Volkswagen’in yeni dört kapılı fastback otomobili Arteon, firmanın yeni nesil tasarım dilini yansıtıyor. Farlar ve Volkswagen logosu yeniden yorumlanan ön kısımla uyumlu.

Yeni Volkswagen Arteon: Avangard tasarım ve dinamik performans birarada
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Cenevre Otomobil Fuarı’nda yapılacak dünya prömiyerinden üç ay önce, Volkswagen yeni modeli Arteon’u gün ışığına çıkardı. Tamamen yeni geliştirilmiş model Passat’ın üzerinde konumlanacak ve üst orta sınıfta duyusallığı vurguluyor. Yeni ve oldukça duyusal ana hatlarının yanı sıra, Arteon iddialı ve yatay vurgular taşıyan bir marka görünümü yansıtıyor. Ön panjur barları üç boyutlu ön farlara uzanıyor, LED aydınlatma elemanları çarpıcı tasarımı vurguluyor ve iddialı görünüme katkı sağlıyor. Dört kapılı fastback hem devrimsel tasarımı ile hem de olağanüstü pratik kullanımı ile etkiliyor. Kapılardaki çerçevesiz camlar bir grand tourer otomobilin tipik stilistik bileşenlerini yansıtırken, üstten menteşeli ve bütün açılır bagaj kapağı geniş bagaja kolay erişim sağlıyor. Volkswagen dış tasarımcısı Tobias Sühlmann bunu “İlk bakışta Arteon dışavurumcu tasarımı ile heyecan veriyor. Pratik özellikleri ise şaşırtıyor. Bu benzersiz bir kombinasyon” diye ifade ediyor.

 

Arteon ismindeki “art” İngilizce “sanat” sözcüğünü ifade ediyor, “eon” ise Çin’e özel Phideon modelinde de olduğu gibi otomobilin premium bir model olduğunu vurguluyor. Yeni Arteon Cenevre Otomobil Fuarı’nda ilk kez kamuoyuna tanıtılacak. 2017 yılının yaz aylarında ise satışa çıkacak.

Son Güncelleme : 29 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo