Volkswagen Grup ve SOVAC Cezayir’de imzaları attı

Ototeknikveri     28 Kasım 2016 11:33

Volkswagen Grup, yerel SOVAC firması ile kurduğu ortak girişimle 2017 yılının bahar aylarından itibaren Cezayir’de üretim yapmaya başlayacak. Cezayir’de grup bünyesindeki VW, VW Ticari Taşıtlar, Seat ve Skoda markalarının modelleri üretilecek.

Volkswagen Grup ve SOVAC Cezayir’de imzaları attı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Grup ve SOVAC arasındaki kontrat dün törenle Cezayir’de imzalandı. Törende Cezayir Sanayi Bakanı Abdessellam Bouchouareb, VW Ticari Taşıtlar Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Josef Baumert ve Volkswagen Yurtdışı Üretim Yöneticisi Andreas Laurenroth da bulundu. Volkswagen yetkilileri ortak girişim anlaşmasını SOVAC CEO’su Mourad Oulmi ile birlikte imzaladı. Dr. Josef Baumert törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Volkswagen Grup yıllardır satış ortağı olarak işbirliği yaptığı SOVAC Production S.P.A ile bu ortaklığını üretime de taşıyor. Bu bizim için uzun vadede Cezayir’de taşıt satışlarını artırma hedefimiz doğrultusunda mantıklı bir adım”. Andreas Laurenroth ise “Bizim için yerel montaj Cezayir’de üretime başlamak için verimli bir yol. Çalışanlara Avrupa’daki tesislerimizde kalite, üretim ve lojistik alanlarında eğitim vereceğiz. Bu sayede Cezayir’de Avrupa kalite standartlarını yakalayacağız” diye konuştu.

Üretim için Cezayir’in aynı adlı başkenti Cezayir’e 220 kilometre mesafedeki Relizane bölgesinde, 150 hektarlık alanda yeni bir fabrika kuruluyor. 2017 yılının bahar aylarından itibaren SOVAC Production S.P.A bu fabrikada günde 100 adet taşıt üretebilecek. Volkswagen Golf, SEAT Ibiza, ŠKODA Octavia ve Volkswagen Ticari Taşıtlar markasının Caddy modelinin montajları burada yapılacak.

 

Volkswagen Grup ortak girişimin azınlık hissesine sahip. SOVAC, 2001 yılından beri Volkswagen Grup markalarının satış ortağı. Volkswagen’in Cezayir’deki bayi ağı 100’ün üzerinde tesisi ve 1650 çalışanı kapsıyor. 2015’te Volkswagen Grup müşterilerine ithalatçı SOVAC aracılığı ile 30 bin yeni taşıt ulaştırdı.

Son Güncelleme : 29 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo