BMW, Mercedes, Ford ve VW Grup, elektrikli şarj istasyonları için işbirliği yapıyor

Ototeknikveri     30 Kasım 2016 12:06

BMW Grup, Daimler AG, Ford Motor Co, Audi ve Porsche (Volkswagen Grup), Avrupa'daki en güçlü elektrikli otomobil şarj ağı oluşturmak için bir mutabakat protokolü imzaladı.

BMW, Mercedes, Ford ve VW Grup, elektrikli şarj istasyonları için işbirliği yapıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW Grup, Daimler AG, Ford Motor Co, Audi ve Porsche (Volkswagen Grup), Avrupa'daki en güçlü elektrikli otomobil şarj ağı oluşturmak için bir mutabakat protokolü imzaladı. Amaç, pilli elektrikli otomobil sürücülerine daha uzun mesafeli seyahat imkânı sağlamak için çok sayıda yeni şarj istasyonunun hızla inşa edilmesi. Bu da elektrikli otomobillerin daha geniş şekilde benimsenmesi yönünde önemli bir adım olacak. 350 kW'a kadar güç düzeyleri ile öngörülen ultra hızlı yüksek güçlü şarj ağı bugün kullanılan en güçlü şarj sisteminden dahi önemli ölçüde daha hızlı olacak. Çalışmaların 2017'de başlaması planlanıyor. Avrupa'da ilk etapta yaklaşık 400 yeni istasyon planlanıyor. 2020 yılına gelindiğinde, müşteriler binlerce yüksek güçlü şarj noktasına erişebiliyor olacak. Hedef, bugüne kadar birçok elektrikli otomobil sürücüsü için uygun olmayan otobanlar ve önemli şehirlerarası yollardaki açık şebeke şarj istasyonlarıyla uzun mesafeli seyahat imkanı sağlamak. Şarj etme deneyiminin, geleneksel benzin istasyonlarında yakıt ikmali ile benzer süreleri alacak kadar gelişmesi bekleniyor.

 

Şebeke, Kombine Şarj Sistemi (CCS) standart teknolojisine dayanıyor olacak. Planlanan şarj altyapısı, elektrikli taşıtların AC ve DC şarjı için mevcut teknik standardı, 350 kW'a kadar DC hızlı şarj kapasitesine çıkartacak. Bu şarj istasyonlarından tam istifade edebilecek şekilde tasarlanan yeni elektrikli otomobiller, markadan bağımsız olarak bugünkü otomobillerden çok daha kısa sürede şarj olabilecek. Avrupa’da elektrikli otomobillere olan ilginin artması için, ağın tüm CCS donanımlı otomobillere hizmet etmesi amaçlandı.

Proje için imza atan firmaların yetkililerinin konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

 

BMW Grup
BMW AG Yönetim Kurulu Başkanı Harald Krüger: "Bu yüksek güçlü şarj ağı, sürücülerin elektrikli ulaşımı benimsemeleri için yeni bir imkan sağlıyor. BMW, son yıllarda birçok halka açık şarj altyapı projeleri başlattı. Ortak proje ise, rakiplerin e-ulaşıma ilgiyi artırmak için güçlerini birleştirdiklerini açıkça ortaya koyan önemli bir kilometre taşı. "

 

Daimler AG
Daimler AG Yönetim Kurulu Başkanı ve Mercedes-Benz Otomobil Otomobil Grubu Başkanı Dr. Dieter Zetsche: "E-ulaşımın gelişimi iki şeyi gerektiriyor: Buna uygun taşıtlar ve kapsamlı bir şarj altyapısı. Yeni markamız EQ ile elektrikli ürün atağımızı başlatıyoruz. 2025 yılına kadar ürün portföyümüz ondan fazla tam elektrikli otomobil içerecek. İş ortaklarımızla şimdi de Avrupa'da en güçlü şarj altyapısını kuruyoruz. Yüksek güçlü şarj istasyonlarının bulunması, giderek daha fazla sayıda müşteriyi elektrikli bir aracı tercih etmeye ikna edecektir."

 

Ford Motor Company
Ford Motor Company Başkanı ve CEO'su Mark Fields: "Daha geniş müşteri kitlelerinin e-ulaşımı benimsemesi için güvenilir, ultra hızlı bir şarj altyapısı önemli ve elektrikli sürüş olanaklarını dönüştürme potansiyeline sahip. Ford, insanların hayatlarını iyileştiren araç ve teknolojiler geliştirmeyi amaçlıyor. Bu şarj ağı, Avrupa'daki müşterilerin elektrikli taşıtlara sahip olmalarını kolaylaştıracak ve daha pratik hale getirecek."

AUDI AG
AUDI AG Yönetim Kurulu Başkanı Rupert Stadler: "Müşterilerimizin uzun mesafeli seyahatlerde otomobillerini şarj edebilmeleri için sadece bir kahve molasının yeteceği bir ağ oluşturma niyetindeyiz. Güvenilir, hızlı şarj hizmetleri, sürücülerin elektrikli bir araç seçmelerinde önemli bir faktördür. Bu işbirliğiyle, e-ulaşımın piyasadaki benimsenme oranını artırmak ve emisyonsuz sürüşe doğru kaymayı hızlandırmak istiyoruz."

 

Porsche AG
Porsche AG Yönetim Kurulu Başkanı Oliver Blume: "Bizim için iki önemli nokta var: çok hızlı şarj etme ve şarj istasyonlarını doğru konuma yerleştirme. Bu iki faktör birlikte, tamamen elektrikle çalışan bir arabada geleneksel bir yanmalı motorlu araçta olduğu gibi seyahat etmemizi sağlıyor. Otomobil üreticisi olarak, yalnızca elektrikle çalışan taşıtları geliştirerek değil, gerekli altyapıyı da geliştirerek geleceğimizi şekillendiriyoruz."

 

Otomobil üreticileri, her bir şirketin elektrikli ulaşımın geleceğine olan inancının altını çizerek, yeni bir elektrikli şarj istasyonları ağı yaratmak için önemli yatırımlar yapmayı düşünüyor. Kurucu ortaklar - BMW Grup, Daimler AG, Ford Motor Company ve Volkswagen Grup - yeni girişimde eşit ortak olacak, diğer otomobil üreticileri ise elektrikli otomobil müşterileri için uygun şarj çözümleri yaratmaya yardımcı olmak amacıyla ağa katılmaya teşvik edilecek. Ortak girişim, bölgesel ortaklarla işbirliğine açık olacak.

Son Güncelleme : 30 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo