Yeni Ford Fiesta motor şanzıman ve teknik özellikleri

Ototeknikveri     01 Aralık 2016 12:16

Yeni Ford Fiesta dört farklı versiyon, zengin motor ve şanzıman seçenekleri, kişiselleştirme imkanları, en modern güvenlik donanımları ve yeni nesil multimedya ve bağlanabilirlik sistemleri ile tanıtıldı. Yeni nesil, şık dış görünümüyle olduğu kadar teknik özellikleri ile de etkileyici.

Yeni Ford Fiesta motor şanzıman ve teknik özellikleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Fiesta artık tüm detayları ile karşımızda. Active, ST-Line, Titanium, Trend ve Vignale donanım seviyeleri ile gelen Fiesta böylece geniş bir bütçe aralığına ve farklı beklentilere hitap ediyor. Daha fazla lüks arayanlar için en üst donanım seviyesi Vignale beklentileri fazlasıyla karşılıyor. Ford Fiesta beş kapılı hatchback 4040 mm uzunluğunda, 1734 mm (aynalar hariç) genişliğinde, 1483 mm yükseklikte, aks aralığı ise 2493 mm. Önceki nesile göre uzunluk 71 mm, genişlik 12 mm artmış.

 

Motor ve şanzıman seçenekleri

Yeni Ford Fiesta güç çıkışları 70 PS ile 140 PS arasında değişen altı farklı benzinli ve iki farklı dizel motor seçeneğiyle geliyor. Giriş seviyesi benzinli motor 1.1 litre kapasiteli, 70 PS güç çıkışına sahip ve 5 kademe manuel vitesle birlikte çalışıyor. Bu giriş seviyesi motorun CO2 emsiyonu 101 g/km. Bir üst basamakta ise 1.1 litre kapasiteli, 85 PS güç çıkışına sahip motor 5 kademe manuel vitesle geliyor, CO2 emisyonu da yine 101 g/km.

Yeni Fiesta’nın en dikkat çekici motor seçeneği ise 2018 yılından itibaren dünyada ilk kez üç silindirli bir motorda kullanılacak silindir deaktivasyon teknolojisine kavuşacak verimli 1.0 litre EcoBoost. 100 PS güç çıkışıyla başlayan 1.0 litre EcoBoost yeni Fiesta’da 125 PS ve 140 PS güç çıkışı seçenekleriyle de tercih edilebiliyor. Tüm güç çıkışı seçenekleri 6 kademe manuel vitesle birlikte gelirken, 100 PS versiyon 6 kademe otomatik vitesle de tercih edilebiliyor. Manuel vitesli 100 PS versiyonun CO2 emisyonu 97 g/km, 125 PS versiyon 98 g/km, 140 PS versiyon ise 102 g/km CO2 emisyonuna sahip. 1.0 litre EcoBoost motorlar ikili bağımsız değişken eksantrik zamanlaması ve inovatif ofset krank mili tasarımı gibi yüksek teknolojili özelliklere sahip.

 

1.5 litre TDCi motor 6 kademe manuel vitesle birlikte Fiesta’nın dizel motor seçeneği. Bu motor 85 PS ya da 120 PS güç çıkışıyla tercih edilebiliyor. 120 PS versiyon Fiesta için sunulan ilk yüksek güçlü dizel motor seçeneği ve yüksek performansla çevre dostu ve tutumlu kullanımı birarada isteyenlere hitap ediyor. CO2 emisyonu 85 PS için 82 g/km, 120 PS için 89 g/km.

Tüm motorlarda otomatik durdur/başlat teknolojisiyle geliyor. Ayrıca yeni Eco butonu manuel vitesli versiyonlarda motor ve gaz ayarlarını ayarlayarak daha fazla verimlilik sağlıyor. 1.0-litre EcoBoost and 85 PS 1.5-litre TDCi motorlarda ise Active Grille Shutter teknolojisi hava giriş çıkışını kontrol ederek verimliliği arttırıyor.

 

Sürüş yardımı ve güvenlik teknolojileri

Yeni nesil Ford Fiesta sürüş yardımı sistemleri açısından da oldukça zengin. Dikey park özellikli aktif park asistanı sürücüye sağladığı konforla bunlar arasında en çok dikkat çekenlerden. Uyumlanabilir seyir kontrolü, ayarlanabilir hız sınırlandırıcı, otomatik uzun far, kör nokta bilgilendirme sistemi, çapraz trafik uyarısı, mesafe sinyali, sürücü uyarısı, ön kısım çarpma uyarısı, ön ve arka park yardımı, yokuş başlangıç asistanı, şerit koruma yardımı, şerit koruma uyarısı, kaza öncesi asistanı ve yaya tespit fonksiyonu, ayrıca trafik işaretleri tanıma sistemi diğer sürüş yardımı teknolojileri arasında.

Fiesta’nın güvenlik özellikleri de en az sürüş yardımı kadar kapsamlı. Otomobilde sürücü için ön ve yanda, yolcu için ön ve yanda, ayrıca iki adet te perde olmak üzere altı hava yastığı bulunuyor. Elektronik acil durum freni ve elektronik stabilite kontrolü ise Ford Fiesta’da güvenliği teknolojinin en güncel noktasına taşıyor. ISOFIX çocuk koltuğu uyumluluğu, ön ve arka emniyet kemeri hatırlatıcıları, ayrıca ön ve arka koltuk yük sınırlandırıcı ve gerdiriciler otomobilin diğer güvenlik özelliklerinden.

 

Jantlar ve renk seçenekleri

Yeni nesil Ford Fiesta on iki farklı renk seçeneğine sahip ve bunlardan dördü yeni nesille birlikte ilk kez sunuluyor. Siyah, mavi, beyaz, gri ve kırmızı tonlarından oluşan yeni Fiesta dış cephesi için renk seçenekleri şöyle: Absolute Black (mutlak siyah), Blazer Blue (blazer mavi), Blue Wave (mavi dalga) (yeni), Bohai Bay Mint (nane), Chrome Copper (krom bakır) (yeni), Deep Impact Blue (derin mavi), Frozen White (donuk beyaz), Magnetic, Milano Grigio (yeni), Moondust Silver (gümüş), Race Red (yarış kırmızısı) ve Ruby Red (zümrüt kırmızı) (yeni).

 

Yeni Fiesta'da herkesin zevkine göre bir jant seçeneği var. Çelik jantlarda 15 ve 16 inç, alaşım jantlarda ise 15, 16, 17 ve 18 inç çapında seçenekler mevcut.

Son Güncelleme : 02 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo