Honda Türkiye ailesi büyüyor

Ototeknikveri     01 Aralık 2016 02:52

Ondokuz yıldır Türkiye’de Civic Sedan üretimi gerçekleştiren Honda Türkiye, Şekerpınar Fabrikası’nda ikinci vardiyaya geçmek için büyümeye gidiyor ve bünyesine 340 yeni çalışma arkadaşı daha katıyor.

Honda Türkiye ailesi büyüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk Civic modelini 1997 yılında Şekerpınar’daki fabrikasında üretmeye başlayan Honda Türkiye, yenilenen Civic Sedan ile vites yükseltmeyi sürdürüyor. Gerek iç pazar gerekse ihracat taleplerindeki artış ile birlikte Honda Türkiye A.Ş. ilk etapta üretim adedini 35 bin adede, devamında da 50 bin adede çıkarmayı hedefliyor. Yeni modelin devreye girmesinden önce 770 kişilik çalışan sayısını artıran Honda Türkiye, hızla 940 kişiye ulaştı. İkinci vardiya için çalışmaları sürdürülüyor ve kısa süre içerisinde istihdam edilecek 340 yeni çalışan ile bin 280 çalışana ulaşılacak.

Alımlar sürüyor

Üretim hatlarındaki çalışan sayısını artırmak üzere alımlarını sürdüren Honda Türkiye’de başvuru kabulü de devam ediyor.

 

İlk Honda Clarity Fuel Cell Avrupa’ya ulaştı

Honda’nın en ileri teknoloji sıfır emisyon otomobili Clarity Fuel Cell’in ilk partisi Avrupa’ya ulaştı. Araçlar yakıt hücresi otomobillerin sağladıkları avantajları gözler önüne sermek, bu teknolojiye dikkat çekmek, bilinç kazandırmak ve Avrupa genelinde yakıt hücresi altyapısını oluşturmak üzere HyFive (Hydrogen for innovative Vehicles) Avrupa Birliği programı kapsamında devreye alınıyor. Program kapsamında Honda, araçları Londra ve Kopenhag’daki müşterilerine teslim ediyor.

 

Honda’nın en gelişmiş sıfır emisyon otomobili Clarity Fuel Cell’in ilk adetleri birkaç gün önce Avrupa’ya ulaştı. İlk altı araç Fuel Cell and Hydrogen Joint Undertaking (FCHJU) tarafından kurulan HyFive (Hydrogen for innovative Vehicles) Avrupa Birliği programı kapsamında Kopenhag ve Londra’daki müşterilere teslim ediliyor. Yeni Clarity Fuel Cell, Honda’nın bu alandaki en ileri teknolojilerini gözler önüne seriyor. Clarity Fuel Cell, tüm teknik ekipmanı motor kaputunun altına sığdırırken aynı zamanda beş yetişkini rahat ettirecek kadar geniş bir yaşam alanı sunan ilk yakıt hücreli sedan. ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) tarafından yapılan güncel testte 589 km menzil ortaya koyan Clarity Fuel Cell, böylece diğer sıfır emisyonlu araçlardan daha uzun bir menzil sunuyor.

 

Markanın yakıt hücresi çalışmalarındaki deneyimine dikkat çeken Honda Ar-Ge Projeleri Baş Mühendisi ve Honda’nın Yakıt Hücresi Projeleri Avrupa Lideri Thomas Brachman: “Ardında bıraktığı 30 yıllık bilgi birikimi ve deneyimiyle Honda olarak her zaman hidrojen ve yakıt hücresi alanlarında öncü markalardan biri olduk. Bu araçların Avrupa’ya ulaşması ve Honda’nın HyFive’a katılımı, markamızın bu teknolojiyi tam anlamıyla ticarileştirmeye yönelik bir sonraki adımını oluşturuyor” dedi.

 

HyFive projesi, yakıt hücresi araç teknolojisinin avantajlarına dikkat çekmeyi, toplumda bilinç kazandırmayı ve Avrupa genelinde gerekli altyapının oluşturulmasını hedefliyor. Altyapı aşaması tamamlandığında beş farklı üreticiye ait 185 kadar yakıt hücresi otomobili Danimarka, Almanya, İngiltere, İtalya, Avusturya ve İsveç’teki bireysel ve kurumsal kullanıcılarına teslim edilecek.

 

Honda’nın elektrikli mobilite alanındaki çalışmalarının gelmiş olduğu en son noktayı gözler önüne seren Clarity Fuel Cell, aynı zamanda Honda Başkanı Takahiro Hachigo’nun kısa bir süre önce ilan ettiği 2030 yılına kadar global satışların üçte ikisinin elektrikli motorlardan olması hedefinin önemli bir adımını oluşturuyor.

Son Güncelleme : 02 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo