Euro NCAP’ten Audi A5 ve Audi Q2’ye tam not

Ototeknikveri     02 Aralık 2016 01:00

Audi A5 Coupe, Audi A5 Sportback ve Audi Q2 Euro NCAP güvenlik testlerinden beş yıldızla geçti.

Euro NCAP’ten Audi A5 ve Audi Q2’ye tam not
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Audi modelleri A5 ve Q2 Euro NCAP testlerinde en yüksek notları alarak piyasadaki en güvenli otomobiller arasında olduklarını kanıtladılar. Audi’nin iki otomobili de hem yetişkin hem çocuk güvenliğinde, ayrıca yaya koruması ve diğer güvenlik sistemlerinde başarı gösterdi. Acil fren sistemleri test prosedürüne bu yıl eklendi. Audi Q2 standart olarak “Audi pre sense front” sistemi içerisinde acil durum fren asistanı ile geliyor. Sistem otomobilin geçeceği yolda başka taşıtlar ya da yayalar olup olmadığını kontrol ediyor. Eğer bir kaza kaçınılmaz ise, sürücü uyarılıyor ve gerekirse otomatik acil durum freni yapılıyor. Yeni Audi A5 Coupe ve A5 Sportback modelleri de uzmanlar tarafından beş yıldızla ödüllendirildi. Her iki model de yetişkinler ve çocuklar için üst düzey güvenlik ve iyi yolcu koruması sunuyor.

Standart “Audi pre sense city” sistemi A5 Coupe ve A5 Sportback modellerinde kazadan kaçınmaya yardımcı oluyor. Saatte 85 km’ye kadar hızlarda, sistem ön camdaki kamera aracılığı ile 100 metre mesafeye kadar diğer taşıtlar ve yayaları tespit etmek için yolu tarıyor. Eğer yaklaşan kaza riski tespit edilirse, sürücü uyarılıyor, gerekirse maksimum fren gücü uygulanıyor. Saatte 40 km’ye kadar hızlarda kazalar sistem sınırları dahilinde tamamen önlenebiliyor. Daha yüksek hızlarda (saatte 85 km’ye kadar) uyarılar ve fren müdahalesi ile kazanın etkisi azaltılıyor.

Audi A5 çarpışma önleme asistanı ve dönüş asistanı gibi diğer asistan sistemlere de sahip. Çarpışma asistanı sürücüye bir engelin etrafından sürmesi için yardım ederken, dönüş asistanı ise düşük hızlarda trafiğin akış yönüne çapraz dönüşte karşıdan gelen trafiği takip ediyor. Tehlikeli bir durumda, fren yapılarak otomobil durduruluyor, böylece otomobilin karşıdan trafiğin geldiği bir yere dönmesi önleniyor.

 

Euro NCAP yeni otomobil modellerinin çarpışma performanslarını 1997’den beri test ediyor. Gerçek kaza koşullarını daha iyi simüle edebilmek için kurum çarpışma güvenliği kurallarını sürekli güncelleyerek sıkılaştırıyor.

Son Güncelleme : 02 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo