Ford Edge, Euro NCAP’ten beş yıldız aldı

Ototeknikveri     03 Aralık 2016 01:18

Aslen Kuzey Amerika pazarı için tasarlanan Ford Edge bu yıl Avrupa’daki galerilere de ulaştı, dolayısıyla Euro NCAP testlerinde de yer aldı. Ford Edge testleri başarıyla geçerek güvenlikteki kalitesini kanıtladı.

Ford Edge, Euro NCAP’ten beş yıldız aldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İkinci nesil Ford Edge ilk kez 2013 yılında Los Angeles otomobil fuarında tanıtılmış, Kuzey Amerika pazarında 2015 model yılında satışa çıkmıştı. Bu yıl Avrupa’ya da ulaşan model Euro NCAP testlerini başarıyla geçti. Testte, 1970 kg boş ağırlığa sahip 2.0 TDCI Ford Edge beş kapılı SUV kullanıldı. Yetişkin yolcu korumasında %85, çocuk yolcuda %76, yaya korumada %67, güvenlik yardımcısı kategorisinde %89 not ile Ford Edge beş yıldızı zorlanmadan aldı. Test edilen güvenlik donanımı arasında üç noktalı emniyet kemerleri, gerdiriciler ve yük sınırlayıcılar, ayrıca ön, yan ve perde hava yastıkları, sürücü diz hava yastığı ve emniyet kemeri hatırlatıcılar bulunuyordu. Araç aynı zamanda düşük ve yüksek hız için AEB sistemleri, hız sınırlandırıcı ve şeritten ayrılma uyarısı ile donatılmış. Çocuk güvenliği testi için altı ve on yaşlarında iki cansız manken ile Römer Kidfix ve Graco çocuk koltukları kullanıldı.

Yetişkin koruması

Yolcu kompartmanı önden çarpışmalarda stabil kaldı. Cansız mankenlerden elde edilen veriler sürücünün ve ön yolcunun diz ve uylukları için iyi bir koruma gösterdi. Bu korumanın farklı yüksekliklerde ve oturma pozisyonlarında devam ettiği tespit edildi. Arka koltuktaki yolcular içinse baş ve göğüs yaralanmalarına karşı koruma zayıf bulundu.

 

Yan darbe testinde, vücudun kritik kısımlarının korunmasında Ford Edge maksimum puan aldı. Yine yan darbe testinde göğüs koruması iyi değil ancak yeterli bulundu. Arkadan çarpmalarda omurga koruması iyi bulundu.

 

Ford Edge standart olarak otonom fren ile geliyor. Otonom acil durum fren sistemi testlerde iyi bir performans gösterdi.

 

Çocuk koruması

Önden çarpma testinde altı ve on yaş boyutunda cansız mankenlerde, boyun koruması zayıf bulundu. Yan darbe testinde ise tüm vücut koruması iyi bulundu ve araba maksimum puan aldı.

 

Ön yolcu hava yastığı devre dışı bırakılabiliyor ve arka koltuklarda çocuk koltuklarının tüm yaygın türleri düzgün yerleştirilebiliyor.

 

Yaya koruması

Kaputun büyük kısmı çarpma esnasında yaya için iyi ya da yeterli koruma sağladı. Tampon çarpma esnasında yayaların bacaklarının iyi korunması bakımından maksimum not aldı. Pelvik bölge koruması ise otomobilin ön kısmındaki farklı noktalarda zayıf ya da iyi olmak üzere karışık sonuçlar verdi. Otonom fren sistemi yaya korumasında da iyi performans gösterdi.

 

Yardım sistemleri

Otonom frenin çarpışmayı tamamen önleyebildiği tespit edildi. Emniyet kemeri hatırlatıcılar, şeritten ayrılma uyarısı ve akıllı hız sınırlayıcı da başarılı bulundu.

 

Genel sonuç: Beş yıldız

Ford Edge hala iyileştirilmesi gereken bazı noktalara sahip olsa bile özellikle yetişkin ve çocuk yolcu koruması ile beş yıldızı hak etti. Sürüş yardımı sistemleri de başarılı bulundu, en zayıf not yaya korumasına verildi, bu zayıf not ise daha çok pelvik korumanın yetersiz bulunmasından kaynaklandı.

Son Güncelleme : 03 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo