GM'den yeni dokuz otomatik vites

Ototeknikveri     07 Aralık 2016 01:30

General Motors, 2017 Chevrolet Malibu modeli ile birlikte yeni 9 kademeli otomatik şanzımanını tanıttı.

GM'den yeni dokuz otomatik vites
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil üreticileri giderek daha katı hale gelen emisyon standartlarına uyum sağlamak ve yakıt tüketimini düşürmek için ürünlerini sürekli güncelliyorlar. Bu kapsamda şanzımanlar da giderek artan vites sayısıyla yenileniyorlar. General Motors da bu trendi takip eden üreticiler arasına girdi. Firmanın yeni dokuz kademe otomatik vitesi daha yumuşak ve hızlı vites geçişleri ile eski altı kademe otomatik vitesin yerini alacak. Vites sayısı artsa da şanzımanın boyutu aynı kalacak. Chevrolet pazarlama direktörü Steve Majoros yeni otomatik vites için “Yeni dokuz kademe otomatik viteste herşey müşteriye azami fayda sağlamak için tasarlandı. Bu sayede müşterilerimiz sadece şehir içinde değil otobanda ve diğer yol koşullarında da dünya klasmanında kalite, üst düzey yakıt verimliliği, ayrıca sessiz ve yumuşak çalışmadan faydalanabilecek.” dedi.

Chevrolet’nin ana firması General Motors’a göre yeni 9 kademe otomatik vites motorun start/stop sistemiyle uyumlu olacak, bu sayede daha da iyi yakıt verimliliği sağlayacak. Ayrıca daha büyük bir ilk vites oranıyla hızlanma süresi de kısalacak.

 

Yeni şanzımanı kullanacak ilk otomobil 2017 Chevrolet Malibu olacak. 2.0 litre turbo motora sahip Chevrolet Malibu 100 km’de 7.1 litre yakıt tüketiyor. Bu da altı kademe otomatik vitesli 2016 modeline göre sadece %3 daha fazla.

Dokuz kademe otomatik vites 2017 yılının sonunda 10 farklı General Motors modelinde opsiyonel olarak sunulacak. Bunların dördü Equinox ve Cruze Diesel dahil olmak üzere Chevrolet tarafından üretilecek.

 

General Motors ayrıca Ford ile 10 kademe otomatik vites üzerinde çalışıyor. Bu vites gelecek yıl Camaro ZL1 performans otomobili ve F-150 pikap kamyonetle gelecek. Sonrasında her iki markanın da çeşitli modellerinde sunulmaya devam edilecek.

Son Güncelleme : 07 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo