Opel Yeni Insignia’da yüksek teknolojiye güveniyor

Ototeknikveri     09 Aralık 2016 04:15

Opel, önümüzdeki ay satışları başlayacak ve Volkswagen Passat ile rekabet edecek Insignia Grand Sport modelinin kendi segmentindeki en gelişmiş otomobil olacağını savunuyor.

Opel Yeni Insignia’da yüksek teknolojiye güveniyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni nesil Opel Insignia'da ön cam sanal kontrol paneli (head-up display), yarı otonom şerit koruma yardımı, yaya koruması için açılır - kapanır kaput ve bir Wifi erişim fonksiyonu ile kullanılabilen en yeni nesil Opel IntelliLink multimedya sistemi sunulacak. Opel CEO'su Karl-Thomas Neumann, yaptığı açıklamada "Aynı sınıftaki hiç bir otomobil Insignia kadar ultra-modern teknolojilere sahip değil" dedi. Insignia Grand Sport hatchback, Ocak ayında Avrupa'da satışa sunulacak. Bunu, Mart ayında Insignia Sport Tourer station wagon takip edecek. Station versiyondan geliştirilmiş crossover tipi Country Tourer versiyonu da piyayasa sürülecek. Sedan kaporta tipi ise planlarda yok. Insignia Grand Sport, ana firma General Motors'un ikinci nesil Epsilon (E2) platformu üzerine kurulu ve bu sayede ağırlığının 175 kg kadarını attı. Kilo kaybıyla bilrikte, daha uzun ve daha alçak dış cephe tasarımı da yakıt ekonomisini geliştirmeye yardımcı oluyor.

 

Yeni platform, Opel tasarımcılarının aks mesafesini 92 mm genişletmelerine ve ön ve arka çıkıntıları azaltmasına izin verdi. Bu, arka kısımda bacak mesafesini arttırmaya da yardımcı oldu. Otomobil 4.849 mm uzunluğunda, önceki nesilden 55 mm daha uzun, ayrıca Skoda Superb'den de daha uzun.

 

Opel Insignia Grand Sport, 0.26 Cd'lik bir sürükleme katsayısı ile sınıfında en iyi aerodinamik performansa sahip. Otomobilin tasarımı, 2013 Frankfurt otomobil fuarında tanıtılan Monza Konseptinden ilham alıyor. Bu benzerlik daha çok daha geniş ön panjurda ve otomobilin alçak duruşunda görülebiliyor. Sürücü 30 mm daha aşağıda oturuyor ve Insignia Grand Sport, mevcut Insignia'dan 29 mm daha alçak.

 

Opel'in tasarım başkanı Mark Adams, Insignia Grand Sport'un tavan çizgisine entegre edilmiş LED fren lambası gibi detaylarla daha lüks bir görünüm kazandırdıklarını, yeni modelin üst sınıf bir otomobilin aurasına sahip olduğunu belirtiyor.

 

Insignia Grand Sport, GM'nin yeni 165 bg, 1.5 litrelik turbo benzinli motorunu kullanacak. Daha düşük güçte bir versiyon da sunulacak. Model ayrıca 1.6 litrelik ve 2.0 litrelik dizel motorların yanı sıra daha güçlü benzinli bir versiyona da sahip olacak ancak bu konuda henüz daha fazla bilgi mevcut değil.

 

Opel, en üst modellerin dört çekişli sürüş sistemi ve sekiz vitesli yeni bir otomatik şanzıman ile satışa sunulacağını belirtti. Dinamikleri geliştirmek için her iki arka tekerleğe giden tork miktarını değiştiren aktif bir tork vektörleme sistemi de mevcut olacak.

 

Insignia Grand Sport, Mart ayında Cenevre otomobil fuarında ilk kez tanıtılacak. Model, Skoda, Renault ve Toyota'dan gelen yeni modellerin sektörü yükseltmesiyle birlikte, art arda ikinci yılda da satışların artacağı Avrupa'nın popüler orta boy segmentinde rekabet edecek.

Son Güncelleme : 09 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo