2018 Citroen C5 fütüristik tarzda yeniden doğacak

Ototeknikveri     09 Aralık 2016 04:47

Marka 2018'de premium modeller ile rekabeti hedeflerken, özel fotoğraflar Citroen C5'in cesur yeni görünümünü ortaya koyuyor.

2018 Citroen C5 fütüristik tarzda yeniden doğacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Citroen model serisini olabildiğince çeşitli tutmak için, 2018 C5 sedan modelini, Eylül ayında Paris Motor Show'da tanıtılan C-Xperience konseptine dayanan tamamen yeni bir görünümle yapılandıracak. Son gelen fotoğraflar yeni modelin görünümü hakkında fikir veriyor. Aile tipi geleneksel sedan otomobiller -Ford Mondeo gibi- satış tablolarında crossover ve SUV'lere karşı kan kaybederken, Citroen C5 modelini daha arzulanabilir ve çekici hale getirmeye çalışıyor. Opel de daha lüks Insignia modeli ile aynı tekniği denedi. PSA Grubu'nun Avrupa Başkan Yardımcısı Maxime Picat, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: "Bu tip otomobilleri yeniden yaratmak zorundayız. Citroen'in C-Xperience ile yapmaya çalıştığı da bu tip otomobiler için hala bir gelecek olduğunu ortaya koymak. Daha fazla dinamizm, daha fazla verimlilik ve aerodinamik ile tazeleyeceğimiz bu otomobillere ilgi gösterecek müşterilerimiz var, dolayısıyla kesinlikle gelecek vaad ediyor" dedi.

Citroen'in geleneksel büyük aile sedanlarında ısrar etmesinin bir başka önemli nedeni de, mevcut SUV patlamasının kaçınılmaz şekilde sona ermesi durumunda alternatif ürünlere ihtiyaç duyulacak olması. Picat bunun için "Hepimiz SUV trendinin en azından biraz yavaşlayacağını biliyoruz. Birçok kişi bugün SUV'leri satın alıyor ve bu doyma noktasına ulaşacak" dedi.

Picat sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir ya da iki yıl içinde sürücüler trafik ışıklarında etraflarına baktıklarında her yanlarında SUV'leri görecekler. Bu noktaya gelindiğinde müşteriler sıkılarak artık daha farklı şeyler aramaya başlayacak. Bu yüzden kesinlikle SUV'den sonrası da var. Şu an bile pek çok müşterimiz SUV'lerden ve sıkıcı sedanlardan bıktıklarını söylüyor ve onlar için ilginç ve yeni bir şeyler üretmemizi talep ediyorlar".

 

Paris Motor Show'da tanıtılan C-Xperience konsepti firmanın yeni modelini büyük ölçüde etkileyecek. Fotoğraflarda görüldüğü gibi, aynı fastback bagaj kapağı, arkadan kabinli tasarım ve LED aydınlatma, eski C5'in siluetinin yerini alıyor.

 

Mekanik olarak, yeni nesil sedan, EMP2 platformunun değiştirilmiş bir versiyonunu temel alacak -bu şasi teknolojisi yeni Peugeot 3008'de de kullanıldı-. Platform zaten elektrifikasyon düşünülerek geliştirildi, dolayısıyla bir hibrid versiyon da planlar arasında. Bununla birlikte, bir dizi geleneksel dizel ve benzinli motor da sunulacak.

Bir başka yenilik de aşamalı hidrolik süspansiyon olacak. Sistem, sürüş konforundan müşteri memnuniyetine kadar her şeyi geliştirmeyi amaçlayan Citroen'in Advanced Comfort programının bir parçası olarak geliştirildi. Yeni süspansiyon, hareketleri yumuşatmak ve düzeltmek için hidrolik yastıkların yanı sıra konvansiyonel amortisörlere sahip olacak.

 

Araç içi teknoloji ve tasarımdaki büyük gelişmeler modelin çekiciliğini daha da artıracak. Yeni bir dijital gösterge paneli ve bir dizi HD dokunmatik ekran, derli toplu ve şık bir kabin oluşturmak için düğme ve kadranların yerini alacak.

Son Güncelleme : 09 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Misafir99565 vw , Opel, Ford D segmenti araçlarına karşı yaklaşık 5 senedir Citroen kan kaybediyor. Artık sağlam ve güvenilir bir D segmenti yapmanın zamanı geldi. C4 , C3 zaten kalite araçlar değil..C5 ile yeniden piyasaya girmeli yoksa yok olup gidecek marka..

    03 09 2017 12:59 Yanıtla Beğen (0) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo