Yeni Volvo XC60'dan casus fotoğraflar

Ototeknikveri     14 Aralık 2016 04:33

Volvo'nun orta boy crossover modelinin XC90'dan ilham alan yeni versiyonu yolda ve casus fotoğraflarla birlikte özel bir dijital çizim de yayınlandı.

Yeni Volvo XC60'dan casus fotoğraflar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo'nun yeni ürün atağı 2017'de yeni orta boy XC60 crossover'la devam edecek. Model 2017'nin ortalarında piyasaya çıkacak. Yeni Audi Q5 ve BMW X3 rakibi Mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak ve Volvo'nun SUV serisinde, XC40'ın ve tam boy XC90'ın üzerinde, ortalarda konumlanacak. Yeni XC90, Volvo'nun en son minimalist tasarım dilini kullanarak piyasadaki en iyi görünümlü SUV'ler arasına giriyor. Son casus fotoğraflarla XC60'ın XC90 tasarımından oldukça fazla etkilendiğini, bu modelin havalı görünen özelliklerini alarak daha küçük bir beş koltuklu versiyona başarıyla uyarladığını görüyoruz. Yeni 'Thor's hammer' LED farlar ve büyük krom ön panjurlar da casus fotoğraflarda görülebiliyor. Kamuflaj altındaki test otomobilinin genel şekli XC90'nın küçültülmüş hali olarak tanımlanabilir. Dikey arka lambalar, büyük Volvo SUV'de bulunanlarla aynı tasarıma sahip. İç kabinde de aynı tablet stili bilgi-eğlence sistemi ile dijital kontrol panelinin yer alması bekleniyor.

Yeni dijital çizimden de XC60'ın nasıl görünebileceğine dair fikir ediniyoruz. XC60 SPA platformunun kısaltılmış bir versiyonunu kullanıyor. Bu platform XC60, XC90 SUV ve S90 sedanda da yer alıyor. Motor serisi başlangıçta 2.0 litrelik dört silindirli iki dizelden oluşacak; 190 hp D4 ve 235 hp D5.

 

Araç piyasaya çıktığında Volvo, daha hızlı bir T8 Twin Engine plug-in hibrid versiyon da sunacak. Bu versiyonun XC90 T8 ile benzer performans ve verimliliğe sahip olması, yaklaşık 400 hp güç çıkışı ile gelmesi bekleniyor. Bu sistem sadece 2 l/100 km yakıt harcıyor.

Bir Volvo olarak, elbette XC60'da bol miktarda güvenlik kiti de bulunacak. Markanın IntelliSafe sistemlerinin bir parçası olarak, SUV, ileri çarpışma uyarısı, uyarlanabilir hız sabitleme kontrolü ve otomatik pilot ile gelecek. Otopilot 80 km/s'e kadar hızlarda direksiyon, gaz ve freni kontrol edebiliyor.

 

Otomobilin 2017'de piyasaya sürülmesinin ardından, Volvo yeni S60 sedan ve V60 station versiyonlarını da tanıtacak. 2017 sonunda SUV üçlüsünü tamamlamak için yeni ve daha küçük bir XC40 SUV gelecek. Bunu, 2018'de tamamen yeni bir V40 hatchback izleyecek. Bu noktada XC90, henüz 2014'te piyasaya sürülmesine rağmen Volvo'nun en eski otomobili olacak.

Son Güncelleme : 14 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo