Skoda’nın Mlada Boleslav’daki yeni pres atölyesinin inşaatı sürüyor

Ototeknikveri     14 Aralık 2016 11:35

Skoda üretim kapasitesini artırıyor. Firma ana fabrikası Mlada Boleslav’da modern ve enerji tasarruflu bir pres atölyesi inşa ediyor.

Skoda’nın Mlada Boleslav’daki yeni pres atölyesinin inşaatı sürüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni turbo pres hattı PXL II’nin inşaatı 11 bin 600 m2’lik alanda 2015’te başladı ve tüm hızıyla devam ediyor. Bir haftaya kadar PXL II’de testler başlayacak. Yeni pres atölyesi Orta Avrupa’daki en modern örnek olacak. Merkeze bağlı olmayan inovatif servo motorlar PXL II’de üretimi daha hızlı ve esnek hale getirecek. Preslenen parçaları üretmek için gereken enerji doğrudan pres hattındaki 14 servo motordan elde edilecek. Geleneksel mekanik pres teknolojisinde ise bir volanda birikmiş enerji kullanılıyordu. Yeni sistemde dönüştürülen enerji istenildiği gibi regüle edilebiliyor. Pres esnasında açığa çıkan enerjinin bir kısmı geri kazanılabiliyor. Geleneksel sistemlere kıyasla, yeni pres hattı %15 daha az enerji harcıyor ve daha kolay kullanılıyor.

 

Volkswagen Grubu bünyesinde buna benzer 20 tesis var ancak yeni pres atölyesi bunlar arasında ilk kez büyük alüminyum parçaların presini de yapabilecek. PXL hattı modern teknolojiler kullanarak preslenen parçaların işlemin farklı adımları arasındaki gidiş gelişini kontrol edebiliyor. Bu da XL kategorisinde toplam parça kapasitesini 80 bine çıkartıyor.

 

Optimizasyon süreci sınırlı üretimle 20 Aralık’ta başlayacak. Şubat 2017’den itibaren ise Skoda’nın alüminyum kaporta parçaları için ilk pres hattı faaliyete başlamış olacak. Çok sayıda farklı model için günde 23 bin parça üretilebilecek. Bu proje için Skoda toplam 86.4 milyon euro yatırım yaptı ve 140 yeni çalışan istihdam etti.

 

Skoda yeni pres atölyesini 12 saatlik vardiyalar ile haftada yedi gün çalıştıracak. Atölyede 1000’den fazla işçi istihdam edilecek. Ana üretim hattının çalışmaya başlamasından önce prova pres hattı tamamlandı, burada aletlerin yeni pres hattı için hazırlığı yapılacak.

Son Güncelleme : 15 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo