Toyota C-HR'ın tasarımı ve sürüş dinamikleri ile yeni müşteriler kazanmayı umuyor

Ototeknikveri     15 Aralık 2016 03:10

Toyota yarı kompakt crossover akımına biraz geç kaldı ancak şimdi C-HR'ın etkileyici tasarımı ve sürüş dinamikleri ile segmentten büyük bir dilim almak istiyor. Heybetli, vahşi ve agresif bir görünüm bu noktada crossover model için avantaj olabilir.

Toyota C-HR'ın tasarımı ve sürüş dinamikleri ile yeni müşteriler kazanmayı umuyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

C-HR'dan sorumlu yönetici Hiroyuki Koba, Toyota'nın "ya sev ya terk et" formülü ile her görenin dönüp bir kez daha bakacağı ve markanın sıkıcı otomobiller yaptığı imajını kıracak bir tasarım yarattığını belirtti. Toyota Çaşamba günü Japonya'da satışa çıkan modelin müşterilerinin %20'sinin markaya yeni gelen müşteriler olmasını umuyor. Koba, büyük tekerlekler, çıkıntılı ve dikkat çekici çamurluklar ve sıradışı bir eğime sahip arka cam gibi özelliklerle farklı bir görünüm sunan otomobilin bu sayede fark edileceğini söyledi. Yapılan araştırmalar segmentte müşterilerin tasarıma öncelik verdiğini ortaya koyuyor. C-HR'ın tasarım etkinliğinde konuşan Koba "Severseniz gerçekten çok seversiniz. Sevmezseniz asla sevmezsiniz. Daha önce Toyota'dan hoşlanmayan müşteriler arıyoruz, onları etkilemek istiyoruz" dedi.

 

Toyota dünya çapında yılda 170 bin adet C-HR satmayı planlıyor. Otomobil Avrupa'da Ocak ayında, ABD'de ise gelecek bahar aylarında piyasaya çıkacak. Modelin üretimi Toyota'nın Türkiye fabrikasında yapılacak. Fabrikada yılda 100 bin adet C-HR üretilmesi planlanıyor. Japonya'daki fabrika ise çoğunlukla iç piyasa için yılda 70 bin adet üretecek.

 

C-HR, Honda HR-V ve Nissan Juke gibi yarı kompakt crossover segmentine daha önce giren modellerin yanında Nissan Qashqai ve Seat Ateca gibi modellerle de rekabet edecek.

Koba, C-HR'ın hızlı yanıt veren performansının onu daha çok Ford Focus ve Volkswagen ile aynı kulvara soktuğunu söyledi. Japon otomobil üreticisi C-HR'ın sürüş dinamiklerini Avrupa'nın virajlı yollarına ve yüksek hızlı otobanlarına uyarlamak için geliştirme sürecini Avrupa'da sürdürdü. Prototipler, 2013'ten beri Almanya'daki Nurburgring yarış pistinde test edildi.

 

Koba C-HR için "Bu otomobil, bir hatchback gibi temiz ve berrak bir sürüş sunuyor" yorumunda bulundu.

 

C-HR, her yerde aynı ismi kullanan global bir model olacak ve 100'den fazla piyasada satılacak. En çok satışın Japonya ve Avrupa'da olması bekleniyor. Esas olarak Prius'taki sistemi kullanan hibrid versiyonlar da Avrupa'da ve Japonya'da sunulacak.

 

Koba, hibrid modellerin iki nedenden dolayı ABD'de sunulmayacağını açıkladı. Birincisi, ucuz benzin fiyatları, yakıt tasarruflu hibrid otomobillerin satışını yavaşlatıyor. İkincisi ise, C-HR modelin başlangıçta artık faaliyette olmayan ve ilk otomobilini alacak genç müşterileri hedefleyen Scion alt markası için planlanmış ve dolayısıyla böyle bir hedef kitle için hibrid otomobillerin fazla pahalı gelecek olması. Öte yandan, model artık tamamen Toyota markasıyla sunulacağı için bu durum gözden geçirilebilir.

 

C-HR, Prius'tan sonra, Toyota'nın yeni TNGA platformunu kullanan ikinci modeli olacak. Model -şasi ve süspansiyonda farklılıklar olsa da- bir çok parçasını Prius ile paylaşıyor.

 

Koba, firmasının segmentteki patlamadan faydalanmak için piyasaya daha önce bir yarı kompakt segment sürmek istediklerini ancak TNGA platformu hazır olana kadar beklemek zorunda kaldıklarını kabul etti.

 

Koba, "Biraz daha erken olmak isterdik ancak TNGA platformunun geliştirilmesiyle paralel olarak çalıştık, bu nedenle süreç biraz uzadı" dedi.

Son Güncelleme : 15 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo