Yeni Mercedes E-Class Coupe Özellikleri ve Detayları

Ototeknikveri     15 Aralık 2016 05:19

Mercedes’in şık E-Class coupe modeli S-Class ile benzer bir görünüm sunuyor. Modelin teslimatları Nisan 2017’de başlayacak.

Yeni Mercedes E-Class Coupe Özellikleri ve Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes Nisan 2017’de galerilere ulaşacak yeni E-Class Coupe modelinin tüm detaylarını duyurdu. BMW 6 Serisi ile rekabet edecek model benzinli ve dizel motorlarla sunulacak. Önceki gün ortaya çıkan fotoğraflarda gördüğümüz gibi, E-Class Coupe’nin tasarımı büyük ölçüde küçük kardeşi C-Class ve büyük kardeşi S-Class’tan ilham alıyor. Özellikle arka kısım benzer geniş arka lambalar ve eğimli çatı çizgisi ile dikkat çekiyor. A sütunundan geriye doğru ise herşey iki kapılı modele özel. Sütunsuz kapılar ve LED lambalar lüks görünümü tamamlıyor.

E-Class Coupe selefinden 123 mm daha uzun ve 74 mm daha geniş. Çatı çizgisine rağmen otomobil aynı zamanda 32 mm daha yüksek. Aks açıklığı da 113 mm genişletilmiş, bu sayede bacak, baş ve omuz mesafeleri önemli ölçüde artmış. Örneğin arka bacak mesafesi artık 74 mm daha fazla, bu da sağladığ konforla yolcuları oldukça etkileyecek.

 

İç kabin ve yeni teknolojiler

E-Class Coupe’nin iç kabini beklendiği gibi sedan versiyonla benzer. Kabinde iki opsiyonel yüksek çözünürlüklü 12.3 inç ekran seçeneği ile “yüzer” tipte geniş bir kontrol paneli ve multimedya ekranı sunuluyor. AMG-Line modelleri daha büyük tekerlekler ve kaporta kitinin yanı sıra sprotif kabin detaylarına ve yenilenen deri kaplama direksiyona sahip. Coupe ayrıca sedan versiyonda bulunan bağlantı hizmetleri ve otonom güvenlik sistemlerine sahip. Akıllı telefonlarla tam entegrasyon, Apple CarPlay® ve Android Auto desteği, Bluetooth desteği, kablosuz erişim noktası özelliği, canlı trafik durumu bilgisi, Mercedes me connect konsiyerj hizmetleri, Drive Pilot, Parking Pilot, Multibeam LED farlar, ön cam temizliği ve görüşün iyileştirilmesi için Magic Vision Control bu teknolojiler ve sistemler arasında sayılabilir.

 

Motorlar

Piyasaya çıkışından itibaren E-Class Coupe bir dizel ve üç benzinli versiyonla sunulacak, bu da sedan modelden farklı bir strateji. Şu an için tek dizel seçenek E220d. 2.0 litre dört silindirli motor 191 bhp güç çıkışı ve 400 Nm torka sahip. Bu motorla otomobil 7.4 saniyede sıfırdan saatte 100 km hıza çıkabiliyor, maksimum hız ise saatte 241 kilometre. Ortalama yakıt ekonomisi 4 l/100 km, CO2 emisyonu ise 106 g/km.

 

Giriş seviyesi motor 2.0 litre dört silindirli E200. İngiltere’de bu motor yerine biraz daha güçlü bir versiyonu E300 adıyla sunulacak. Motor 240 bhp güç çıkışı ve 370 Nm torka sahip, 6.4 saniyede sıfırdan saatte 100 km’ye çıkabiliyor ve maksimum hızı 250 km. Yakıt tüketimi 6.4 l/100 km, CO2 emisyonu ise 147 g/km.

 

Şimdilik amiral gemisi versiyon E400 4MATIC. 328 bhp gücünde ve 480 Nm torka sahip, dört çekişli sürüş sistemiyle çalışan motor ile otomobil 5.3 saniyede sıfırdan saatte 100 km hıza ulaşabiliyor, maksimum hız ise 240 km. Yakıt tüketimi 8.1 litre, CO2 emisyonu ise 183 g/km. AMG-lite E43 versiyonu ise bir süre sonra 396 bhp güç çıkışı ile gelecek. Sonrasında 604 bhp V8 motorlu bir E63 AMG Coupe de bekleniyor.

 

Süspansiyon

Tüm modeller standart olarak Mercedes’in dokuz ileri otomatik şanzımanı ile geliyor. Süspansiyon revize edilmiş, standart yaylar 15 mm daha alçak ve konfor odaklı ince ayar yapılmış. Opsiyonel üç modlu Dynamic Body Control süspansiyon da alçaltılmış, ayrıca Air Body Control havalı süspansiyon da sunuluyor. Tüm E-Class Coupe otomobiller daha geniş tekerlek izi ile (önde 67 mm, arkada 68 mm) daha iyi yol tutuşu sunuyor.

 

Yeni E-Class Coupe Aralık ayı sona ermeden siparişe açılacak, ilk teslimatlar ise Nisan 2017’de başlayacak. Fiyatlar henüz duyurulmadı ancak sedan versiyonan biraz daha yüksek olması bekleniyor.

Son Güncelleme : 16 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo