Volkswagen elektrikli şarj istasyonları ağı için Hubject’e yatırım yaptı

Ototeknikveri     15 Aralık 2016 08:12

Volkswagen Grup hissedar olarak eRoaming platformu Hubject’e katılıyor.

Volkswagen elektrikli şarj istasyonları ağı için Hubject’e yatırım yaptı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Berlin’de faaliyet gösteren firmaya yapılan stratejik yatırımla birlikte, Avrupa’nın en büyük otomobil üreticisi elektrikli otomobiller için şarj istasyonları arasında dijital ağ oluşturulmasını hızlandıracak, ayrıca kurucu hissedarlarla birlikte Hubject’in büyümesi ve uluslararası hale gelmesine katkı sunacak. E-mobilitenin benimsenmesini artırmak için en büyük gerekliliklerden birisi elektrikli şarj istasyonlarının sayısını artırmak ve bu istasyonlara kullanımı kolay, uluslararası bir ödeme sistemi kurmak. BMW, Bosch, Daimler, EnBW, innogy ve Siemens tarafından 2012’de kurulan Hubject elektrikli otomobil sürücülerine şarj istasyonlarına kolay erişim imkanı ve ödeme çözümleri sunuyor. Bu platforma halihazırda üç kıtada 40 bin şarj noktası bağlı. 2013 yılında Hubject “intercharge” eRoaming platformunu başlattı ve şarj istasyonlarını birbirine bağlayan çözümler sunmaya başladı. eRomaing piyasa lideri Hubject’e yatırım yaparak, Volkswagen Grup e-mobiliteye ve bununla ilgili altyapıya olan ilgisini bir kez daha kanıtlamış oldu.

 

Volkswagen Grup strateji yöneticisi Thomas Sedran yeni yatırım için “Sürdürülebilir mobilite alanında dünya lideri olmak istiyoruz. Hubject’e yaptığımız yatırımla dijital dönüşümü destekliyoruz ve e-mobilite çağına geçişin hızlanmasına katkı sağlıyoruz” dedi. Volkswagen Grup 2025 stratejisi kapsamında 2025 yılına kadar piyasaya 30 yeni elektrikli otomobil çıkartmayı planlıyor.

 

Hubject CEO’su Thomas Daiber ve altı kurucu hissedar Volkswagen Grubu’nun katılımını memnuniyetle karşılıyorlar. Daiber konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: “Elektrikli otomobillerin yaygınlaşması için şarj işlemi daha kullanıcı dostu hale gelmeli. Yeni hissedarımız Volkswagen ile birlikte şarj istasyonlarının birbirine bağlanması sürecini daha da hızlandıracağız”.

 

Firmanın diğer CEO’su Christian Hahn’ın açıklaması ise şöyle: “Artık üç sektörden yedi hissedarımız var, bu da e-mobilitede arzu ettiğimiz büyüme tempomuz için bize ideal bir temel sağlıyor. Volkswagen Grup’la geleceğe dönük bu işbirliğini memnuniyetle ve heyecanla karşılıyoruz. Yeni hissedarlara da açığız”.

Son Güncelleme : 16 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo