2017 Skoda Octavia yeni yardım sistemleri ile ve bağlantı hizmetleriyle geliyor

Ototeknikveri     15 Aralık 2016 11:05

ŠKODA en çok satan modelini kapsamlı bir şekilde güncelledi ve yeni teknolojilerle donattı.

2017 Skoda Octavia yeni yardım sistemleri ile ve bağlantı hizmetleriyle geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mobil çevrimiçi hizmetler ŠKODA OCTAVIA ile sahibi arasında etkileşimi artırıyor, bir dizi yeni sürüş yardım sistemi ise sürüşü daha da rahat ve güvenli hale getiriyor. ŠKODA, en çok satan modeli Octavia'yı bir dizi yeni bağlantı hizmetiyle donattı, mobil çevrimiçi hizmetler ŠKODA Connect etiketi altında sunuluyor. Bunlar iki kategoriye ayrılıyor: Amundsen ve Columbus navigasyon sistemleri için Infotainment Online servisleri, otomobile uzaktan erişim ve yardım için ise Care Connect servisleri. Infotainment Online'ın öne çıkan bir özelliği Online Trafik Durumu. Bu özellik seçilen güzergah boyunca trafik akışını gerçek zamanlı olarak gösteriyor ve trafik sıkışıklığı durumunda alternatif güzergahlar öneriyor. Ayrıca yakıt fiyatları, otopark bilgileri, haberler ve hava durumu gibi bilgiler de sunuluyor. ŠKODA Connect portalı üzerinden, güzergah, varış noktası ve ilgilenilen noktalar bilgisayar ile navigasyon sistemi arasında aktarılabiliyor. Özellikle Columbus sistemi için, Google Earth ™ ve Google Street View ™ gibi başka özellikler de sunuluyor. Online Harita Güncelleme servisi, düzenli olarak güncelleme yaparak mevcut en yeni ve doğru haritalara erişim sağlıyor.

 

Care Connect hizmetleri arasında, acil durum çağrısı (eCall) çok önemli. Bir kazadan sonra bir emniyet sistemi tetiklenirse (hava yastığı gibi), acil çağrı merkezi uyarılıyor. Buna ek olarak, küçük kazalar için bir bildirim fonksiyonu ve arıza durumunda yardım çağrısı da bulunuyor. Proactive Services kapsamında servis randevusu ayarlama özelliği de kullanılabiliyor.

Akıllı telefonlar için yeni ŠKODA Connect uygulaması, daha fazla Care Connect hizmetini de destekliyor. Bunlar arasında uzaktan hizmetler özellikle dikkat çekiyor. Araç Durum hizmeti, örneğin, aracın aydınlatmasının durumu ya da kapıların kapalı olup olmadığı hakkında sizi bilgilendiriyor. Park konumu fonksiyonu aracın yerini gösteriyor. Korna&Flaşör özelliği kornayı ve flaşörleri çalıştırarak aracın bulunmasını kolaylaştırıyor. Alan Bildirimi ve Hız Bildirimi ise aracın sahibi dışında birisi tarafından izinsiz çalıştırılıp çalıştırılmadığını, eğer çalıştırıldıysa nerede ve hangi hızda olduğunu gösteriyor.

 

Kapsamlı olarak yenilenmiş ŠKODA OCTAVIA'daki sürücü yardım sistemleri kompakt sınıf standartlarının ötesine geçiyor. Bazı sistemler daha üst sınıflardan geliyor ve zaten çok zengin olan seriyi tamamlıyor. Öngörülü yaya koruması şehir içi kullanım için özelleştirilmiş. 10 ila 60 km / s hız aralığında, bir yaya tehlikeli şekilde trafiğe girerse acil durum freni tetikleniyor. Sistem, şehir acil fren fonksiyonunu içeren opsiyonel Ön Bölge Asistanı'nın bir parçası. Kör Nokta Algılama özelliği, arka taraftaki trafiği izleyen iki radar sensörü ile şerit değiştirirken sürücüyü destekliyor. Bir çarpışma olursa, dış ayna muhafazasında bir uyarı lambası yanıyor. Arka Trafik Uyarısı, paralel park etme esnasında veya bir park yerinden çıkarken yardımcı oluyor, karşıdan gelen araçları zamanında tespit ediyor.

 

ŠKODA OCTAVIA'nın bir başka yeniliği de isteğe bağlı treyler yardımcısı. Sürücü, dış aynalar için döner düğmeyi kullanarak treyleri çevirmek istediği açıyı ayarlayabiliyor. Sürücü yavaşça gaza bastığında, sistem uygun direksiyon önerilerini yapıyor. Manevra Yardımcısı, treyler olmadan geri sürüşte, arkada bir engel tespit eder etmez frenleri aktif hale getiriyor.

Son Güncelleme : 16 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo