Euro NCAP 2016’nın en güvenli otomobillerini açıkladı

Ototeknikveri     16 Aralık 2016 03:28

18 yeni binek otomobil ve 4 ağır quadricycle (motosiklet motoruyla çalışan dört tekerlekli küçük taşıt) model test eden Euro NCAP, sınıflarına göre 2016 yılının en iyilerini duyurdu.

Euro NCAP 2016’nın en güvenli otomobillerini açıkladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Değerlendirme yöntemlerini revize eden kurum yaya tespit fonksiyonlu otomatik fren sistemlerini de test prosedürüne dahil etti, ayrıca standart ve opsiyonel güvenlik sistemleri için ikili test sistemini başlattı. Toyota Prius yeni testlerden geçirilen ilk model oldu ve Büyük Aile Otomobili kategorisinin en iyisi ilan edildi. Küçük Aile Otomobili kategorisinde ise Hyundai Ioniq beş yıldız güvenlik sistemleri için ödüllendirildi. Ioniq, Euro NCAP testlerinde yetişkin yolcu kategorisinde %91, çocuk yolcu kategorisinde %80, yaya kategorisinde %70 başarı gösterdi. Euro NCAP modelin hibrid versiyonunu test etti ancak güvenlik notları tüm versiyonlar için geçerli. Küçük Off-Road Otomobili kategorisinde ise yeni Volkswagen Tiguan yetişkin yolcu için %96, çocuk yolcu için %84 not alarak birinci oldu. Model yaya korumada %72, güvenlik sistemleri kategorisinde %68 başarı gösterdi.

 

Güvenlik uzmanları ayrıca Seat Ateca’nın mükemmel performansına dikkat çekti ve yeni Mercedes-Benz E-Class’ın da iyi performans gösterdiğini belirtti. E-Class executive kategorisinde test edilen tek otomobil olduğu için sınıfının en iyisi ödülünü alamadı.

Son Güncelleme : 16 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo