Kia Sportage modellerinde 2017 yenilikleri

Ototeknikveri     18 Aralık 2016 08:45

Kia Sportage 2017’ye yeni GT Line S ve KX-5 modelleri, 1.7 CRDi motor, 7 ileri otomatik DCT şanzıman, yeni renk seçenekleri ve yeni multimedya sistemi ile giriyor.

Kia Sportage modellerinde 2017 yenilikleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2016 yılının Şubat ayında piyasaya çıkan Kia Sportage kısa zamanda 35 bin satışa ulaştı. Model öncelikle Avrupa pazarı için 2017 yılında yeni özelliklere kavuşacak. Yeni GT-Line S ve KX-5 versiyonlarının yanı sıra 1.7 DCT güç aktarım mekanizması da seriye ekleniyor. Güncellenen multimedya sistemi ve yeni kaporta rengi seçenekleri de yenilikler arasında. 2017 yılı Sportage müşterileri ve Koreli otomobil üreticisi için heyecan verici olacak gibi görünüyor. “GT-Line” ilk yılında Sportage ile büyük başarı gösterdi. Şimdi seriye daha da üst bir donanım seviyesi katılıyor: “GT-Line S”. GT-Line ile benzer bir stil ve görünümü paylaşacak GT-Line S, 2.0 CRDi motor ve 6 ileri otomatik şanzıman, 1.6 T-GDi ve 7 ileri otomatik DCT şanzıman seçenekleriyle gelecek. Yeni versiyonda ayrıca ısıtmalı direksiyon, far yıkayıcılar, bi-xenon farlar, akıllı park asistanı ve daha pek çok gelişmiş özellik bulunacak.

 

“First Edition” yerine ise 2017’de seride KX-5 yer alacak. En üst donanım seviyesi olacak KX-5 için Sportage serisinin teknoloji vitrini de diyebiliriz. Bu versiyon 2.0 CRDi motor ve 6 ileri otomatik şanzıman ile geliyor. İki tonlu deri döşeme, elektronik park freni, kablosuz telefon şarjı gibi özellikler de versiyonda yer alacak.

 

“2” ve “3” donanım seviyelerinde 7 kademe çift debriyajlı şanzıman (DCT), 1.7 CRDi motorla birlikte sunulacak. Bu şanzıman geleneksel otomatik şanzımanlara kıyasla yakıt tüketimi ve CO2 emisyonunu azaltıyor. 2017 model yılı Sportage’da ayrıca “2” donanım seviyesi ve üzeri için multimedya sistemi de güncellendi. Sistemde artık 3D haritalandırma, SD harita güncellemeleri, Android Auto ve Apple CarPlay desteği bulunuyor.

 

Renk seçenekleri stratejisi ise değişti. Müşteriler artık ilave ücret ödemeden standart Kia Sportage kaporta renklerini tercih edebilecek ya da ilave ücret karşılığı Opsiyonel ve Premium renklerden birisini seçebilecekler.

Son Güncelleme : 19 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo