Yeni BMW M550i xDrive segmentin temposunu belrileyecek

Ototeknikveri     19 Aralık 2016 03:08

Yeni BMW 5 Serisi'nin prömiyeri ile birlikte BMW M Performans versiyonu M550i xDrive da geliyor. BMW M550i xDrive yeni 5 Serisi'nin en üstünde konumlanacak.

Yeni BMW M550i xDrive segmentin temposunu belrileyecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

M Performance TwinPower Turbo motor, BMW xDrive akıllı dört çekişli sürüş sistemi ve özel M Performans şasi yapılandırması gibi özelliklerle yeni BMW M550i xDrive hem bir dört kapılı spor otomobil hem de piyasadaki en dinamik business sedan olarak sınıflandırılabilir. Sağladığı bol tork ve yüksek devirli özellikleriyle V8 motor olağanüstü performans, mükemmel sürüş dinamikleri ve ödünsüz günlük kullanım kolaylığının benzersiz bir birleşimi. Bu, yeni BMW M550i xDrive'ın kendi segmentinin temposunu belirlemesine ve kullanıcılar için sürüşü keyifli bir deneyim haline getiemesine yardımcı oluyor.

 

En son teknoloji ürünü yüksek performanslı motor güç ile verimliliği birleştiriyor

Yeni BMW M550i xDrive, benzinli bir motordan güç alan (4.4 litre, sekiz silindirli M Performance TwinPower Turbo) ilk BMW 5 Serisi M Performans modeli. V8, iki adet twin-scroll turboşarj, Yüksek Hassasiyetli Enjeksiyon doğrudan enjeksiyon sistemi, Valvetronic tam değişken valf zamanlaması ve Double-VANOS değişken eksantrik mili kontrolü özelliklerine sahip. 340 kW/462 hp gücündeki motorun yakıt tüketimi 8.9 l / 100 km, CO2 emisyonları 204 g / km ve maksimum torku 650 Nm (1,800 rpm'den itibaren).

 

En gelişmiş yüksek performanslı motor, bir BMW M Performans otomobilinden beklenen tüm dinamik özelliklerle birlikte geliyor; bu motorla BMW M550i xDrive 4.0 saniyede sıfırdan saatte 100 km hıza çıkabiliyor, maksimum hız ise 250 km / s. Aynı zamanda yeni V8 motor, M Performance TwinPower Turbo teknolojisinin olağanüstü verimliliğini de gösteriyor. Yeni BMW M550i xDrive EU6c emisyon standartlarına da uygun.

 

Steptronic Sport şanzıman ve BMW xDrive akıllı dört çekişli sürüş sistemi

Steptronic Sport sekiz ileri şanzıman BMW M550i xDrive’ın olağanüstü dinamiklerinde önemli bir rol oynuyor. Vites geçiş modlarının M Performance konfigürasyonu V8 motorunun özelliklerine göre ayarlanmış, tüm devirlerde sportif vites geçişleri ve hızlı vites düşürme heyecan verici bir sürüş deneyimi sunuyor. Şanzıman direksiyon üzerindeki vites değiştirme kanatçıkları üzerinden de kontrol edilebiliyor. Şanzıman kompakt tasarımı, düşük ağırlığı ve optimize edilmiş verimliliği ile yakıt tüketimini ve emisyonları düşürmeye katkı sağlıyor.

 

BMW xDrive akıllı dört çekişli sürüş sistemi ise gücü tekerlekler arasında arkaya eğilimli olarak ve anlık ihtiyaca göre dağıtabiliyor. Uyumlamabilir M Sport süspansiyon (10 mm alçaltılmış) ve 19 ya da 20 inç hafif alaşım tekerlekler de eklendiğinde her koşulda mükemmel yol tutuş istikrarı ve optimum çekiş elde edilebiliyor.

 

Ayrıcalıklı M Performance donanım özellikleriyle sportif görünüm

M aerodinamik paketi, M arka spoyler ve bagaj kapağındaki Gurney flap ile yeni BMW 5 Serisi’nin sportif, dinamik çizgilerini vurguluyor, ayrıca otomobilin çevresi ve üzerindeki hava akışını optimize ediyor. Dış ayna kapakları, böbrek şekilli ön panjurun çevresi, ön hava girişindeki özel M Performance barları ve yanlardaki iki havalandırma tertibatı Cerium Grey metalik boya ile dikkat çekiyor. Pencere çevrelerindeki ekstra parlak Shadow Line trim ise sportif görünümü tamamlıyor. M sports egzoz sistemi heyecan verici BMW M sesini üretiyor.

 

Aydınlatmalı kapı eşiklerinde M550i xDrive logosu bulunuyor. M spor koltuklar Black Dakota deri kaplanmış ve kontrast mavi renkte dikişlere sahip. En yeni versiyon M spor direksiyon, M tasarımı yer paspasları, özel iç kabin trim şeritleri ve alüminyum pedallar kabinde BMW M Performans otomobillerinin spor havasını devam ettiriyor.

 

Sürüş yardım sistemleri sürücünün yükünü hafifletiyor

Kurtarma yardımı, çapraz trafik uyarı sistemi ve aktif şerit değiştirme uyarısı yeni M550i xDrive modeline yer alan sürüş yardımı ve güvenlik sistemlerinden sadece bazıları. Opsiyonel Uyumlanabilir Seyir Kontrolü (ACC) ve Şerit Değiştirme Asistanı da artık daha gelişmiş fonksiyonlarla sunuluyor. Akıllı Hız Sınırlandırıcı ise yollardaki hız sınırlarını otomatik olarak seyir kontrol sistemine aktarıyor ve otonom sürüşe giden yolda önemli bir adım.

M550i xDrive insan, makine ve dış dünya arasındaki ilişkiyi de son teknoloji bağlantı sistemleriyle geliştiriyor. Yolculuğa başlamadan önce, BMW Connected sistemi otomatik olarak Gerçek Zamanlı Trafik Bilgisi (RTTI) ile birlikte rota planlaması yapabiliyor, gidilecek güzergahta trafik yoğunluğu ya da başka bir sorun varsa yola erken çıkmayı ya da alternatif rotaları önerebiliyor. BMW Connected rota hesapları için otomobilin o anki konumunu ve çevresini temel alıyor.

 

BMW Connected ve BMW Remote uygulamaları ile kullanıcılar ParkNow gibi dijital ödeme ve rezervasyon ürünlerine, çevredeki en yakın otoparkı bulma gibi özelliklere de erişebiliyorlar. Eğer opsiyonel Uzaktan Park (Remote Parking) sistemi de eklenirse otomobil en dar park yerlerine dahi, sürücü dışarıdan anahtarlıkla otomobili yönetirken, park edilebiliyor.

BMW M Performans model portfolyosu şu anda 3 kapılı BMW M140i, BMW M140i xDrive, 5 kapılı BMW M140i, BMW M140i xDrive, BMW M240i Coupe, BMW M240i xDrive Coupe, BMW M240i Cabriolet, BMW M240i xDrive Cabriolet, BMW M550d xDrive Touring, BMW X4 M40i, BMW X5 M50d, BMW X6 M50d ve BMW M760Li xDrive modellerinden oluşuyor.

 

Yeni BMW M550i xDrive mevcut model serisine 2017 yılının Mart ayında katılacak.

Son Güncelleme : 20 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo