Fiat Chrysler, Google’a 100 sürücüsüz otomobil verdi

Ototeknikveri     20 Aralık 2016 02:02

FCA, otonom teknoloji testlerinde kullanılması için Google’ın Waymo otomobil markasına 100 adet Chrysler Pacifica Hybrid MPV otomobil temin etti. FCA’nın sağladığı otomobiller Google’ın mevcut filosundan iki kat fazla.

Fiat Chrysler, Google’a 100 sürücüsüz otomobil verdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

FCA’nın Pacifica otomobilleri otonom teknolojiler için özel geliştirilmiş, bilgisayar, sensörler ve telematiklerle donatılmış. Otomobiller 2017’den itibaren test amaçlı ve otonom yazılım/donanımların geliştirilmesi için kullanılacak. Waymo CEO’su John Krafcik konuyla ilgili açıklamasında “Pacifica Hybrid sürücüsüz otomobil test filomuza çok değerli bir katkı olacak. FCA’nın ürün geliştirme ve üretim ekipleri dinamik bir işbirliği sergileyerek sadece altı ayda program başlangıcından bütün otomobil montajına geçmemizi sağladılar” dedi. FCA patronu Sergio Marchionne ise “Tüketicilerin ulaşım ihtiyaçları evrildikçe, bunun gibi stratejik işbirlikleri de inovasyon, güvenlik ve teknolojiyi ileriye taşımak için kaçınılmaz hale geliyor. Waymo ile ortaklığımız FCA’nın otomotiv endüstrisindeki fırsatları ve zorlukları daha başarılı karşılayabilmesini sağlayacak. Sürücüsüz otomobillerin hayatımızın önemli bir parçası olacağı günlere çok yaklaştık” diye konuştu.

Bu yıl içinde çıkan başka bazı haberlerde bu ortaklığın FCA bünyesindeki Jeep, Alfa Romeo, Maserati gibi markaların yeni otomobillerinde Waymo tarafından geliştirilen otonom teknolojiler bulunmasını sağlayabileceği belirtiliyordu. Waymo’nun ana firması Google otonom sistem geliştirme alanında lider olarak görülüyor. Dolayısıyla bu ortaklık FCA’yı sürücüsüz otomobiller yarışında öne geçirebilir.

 

Geliştirme versiyonu Pacifica otomobilleri gibi, FCA’nın yakın gelecekteki otomobillerinde Google teknolojileri bulunabilir, bunlar Apple’ın CarPlay yazılımını pek çok otomobil üreticisine tedarik etmesi gibi başka markalara da satılabilir.

Google daha önce General Motors ile görüşmeler yaptı ancak iki firma yazılımın yasal haklarının kimde kalacağı konusunda anlaşamayınca görüşmeler sona erdi. Ford da geçen yıl Google ile görüştü ancak bunun sonucu konusunda henüz resmi bir açıklama yok.

 

Google bu yılın başlarında Ford ve Uber dahil dört firma ile güçlerini birleştirerek devletlerin otonom arabaların kabullenilmesini hızlandırmak için gerekli yasal düzenlemeleri yapması konusunda çalışmalar yürütmeye başladı.

Son Güncelleme : 20 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo