Euro NCAP 2016: Tiguan “sınıfının en iyisi”

Ototeknikveri     21 Aralık 2016 02:53

Yeni Tiguan birinci sınıf güvenlik paketi sayesinde Euro NCAP testlerinde “küçük off-road otomobili” sınıfının en iyisi seçildi.

Euro NCAP 2016: Tiguan “sınıfının en iyisi”
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Euro NCAP 2016 yılının en iyi otomobil modellerini açıkladı. “küçük off-road otomobili” sınıfında Tiguan en iyi model seçildi. Popüler model, segmentinin en güvenli otomobillerinden birisi. Haziran’da Euro NCAP testlerinden geçirilen yeni Tiguan beş yıldızlı not almıştı. Tiguan proaktif yetişkin ve çocuk yolcu koruma sistemi, yaya koruması ve sürüş yardım sistemleri kategorilerinde başarı göstermişti. NCAP test standartları 2016’da daha da sıkılaştırıldı. Bu yıl çocuk boyutundaki yeni cansız mankenler ilk kez test donanımının parçası haline geldi. Yeni Tiguan testlerde yetişkin ve çocuk yolcu koruma alanında mükemmel sonuç verdi. Standart ISOFIX ve Top Tether çocuk koltuğu kancaları, ayrıca ikinci koltuk sırasındaki emnyet kemeri gerdiriciler sayesinde çocuklar ve yolcular her türlü ön ve yan darbede çok iyi korunuyor.

 

VW Tiguan Euroncap testi için lütfen tıklayınız.

 

Yaya koruma alanında, Tiguan’ın yapısal detayları çok başarılı sonuç veriyor. “Aktif kaput” özelliği çarpışma durumunda tehlikeli kafa yaralanmalarını azaltmaya yardımcı oluyor. Yaya takip ve çevre trafik takip sistemi, Ön Bölge Asistanı ve şehir içi acil durum freni ile de Tiguan’ın güvenlik performansı etkileyici. Bu özellikler birarada çalışarak kazaları tamamen önlüyor ya da hafifletiyor. Ayrıca ESC (elektronik stabilite kontrolü), arka koltuklar için emniyet kemeri hatırlatıcısı, aktif şerit koruma sistemi “Şerit Asistanı” gibi sistemler de Tiguan’da standart geliyor.

 

Euro NCAP her yıl en iyi otomobilleri açıklıyor. 2016’da tüm üreticilerden toplam 22 model zorlu Euro NCAP testlerine tabi tutuldu. Geçen yıl Touran modeli de “sınıfının en iyisi” seçilmişti.

Son Güncelleme : 21 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo