Giriş seviyesi Mercedes-Benz A-Serisi sedan geliyor

Ototeknikveri     23 Aralık 2016 12:07

Mercedes-Benz, lansmanı yaklaşmakta olan ikinci nesil CLA ve makyajlanan dördüncü nesil C-Serisi arasında konumlandırılmış yeni giriş seviyesi bir sedan ile kompakt otomobil ailesini genişletmeyi planlıyor.

Giriş seviyesi Mercedes-Benz A-Serisi sedan geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mevcut kompakt otomobil modelleri yelpazesini tamamlayarak premium rakiplerine karşı atağa geçecek Mercedes'in yeni dört kapılı modeli Audi A3 sedan ve BMW 1 Serisi sedan ile kapışacak. Dört silindirli benzinli, dizel ve hibrid güç aktarma organları ile güçlendirilecek olan giriş seviyesi sedan, öncelikle Mercedes'in Çin ve Kuzey Amerika gibi kilit pazarlardaki satışlarını desteklemek üzere tasarlandı. Bununla birlikte, Alman otomobil üreticisine yakın tedarikçi kaynakları, yeni modelin İngiltere'de de satılacağını belirten sağdan direksiyonlu üretim planlarını doğruladı. Yeni Mercedes sedan modelinin resmi teyidi Stuttgart yetkilileri tarafından henüz yapılmadı. Bununla birlikte, bazı haberlere göre otomobil 2018'in sonundan önce galerilerde olabilir. Aynı yıl, dördüncü nesil A-Serisi hatchback'in de tanıtımı yapılacak.

Hem standart önden çekiş hem de isteğe bağlı dört tekerlekten çekiş özelliğini destekleyen Mercedes sedan, yeni nesil A-Serisi, B-Serisi, CLA, CLA station ve GLA da dahil olmak üzere Mercedes'in ikinci nesil MFA platformunu temel alan altı model arasında.

 

Yeni A sınıfı sedanın boyutları şimdilik gizleniyor ancak mevcut birinci nesil CLA'nın 4630 mm uzunluğunun, 1780 mm genişliğinin ve 1430 mm yüksekliğinin ötesine geçmesi bekleniyor.

 

Buna karşılık, A3 sedan gibi 4450 mm uzunluğunda, 1795 mm genişlikte ve 1415 mm yüksekliğinde rakipler bulunurken, 1 Serisi sedan 4456 mm uzunluğa, 1803 mm genişliğe ve 1446 mm yüksekliğe kadar ulaşıyor.

 

A-Serisi sedan iki farklı aks mesafesini desteklemek üzere tasarlandı. Standart aks mesafesi versiyonunun Çin dışında tüm piyasalada satılması bekleniyor. Çin'de ise C ve E-Serisi gibi diğer yeni Mercedes sedan otomobillerle birlikte uzun aks mesafeli versiyon satılacak.

 

Yeni otomobilin gücünün, firmanın en yeni M264 turbo şarjlı 2.0 litrelik benzinli ve OM654 turbo şarjlı 2.0 litrelik dizel motorlarından gelmesi planlanıyor ve her iki motor da daha üst modellerde görülen yeni yakıt tasarrufu özelliklerini destekliyor.

 

Mercedes'in mevcut kompakt otomobil serisinde bulunan Renault / Nissan motorların güncellenmiş sürümlerini kullanacak daha düşük güçlü modeller de planlandı. Bunlar turbo şarjlı 1.6 litrelik dört silindirli benzinli ve turbo şarjlı 1.5 litrelik dört silindirli dizelleri içeriyor.

 

Serinin en üstünde, günümüzün M133 turboşarjlı 2.0 litre dört silindirli AMG motorunun 400 hp civarı güç çıkışıyla yeni bir versiyonunu kullanan dört çekişli A45 4Matic sedan model bulunacak. Ayrıca M264 benzinli motor, elektrikli motor ve lityum-iyon batarya kullanan bir plug-in hibrit versiyon da planlanıyor. Bu versiyon kısıtlı bir elektrikli sürüş kapasitesine sahip olacak.

 

Şanzıman seçenekleri arasında, standart altı ileri manuel ve isteğe bağlı dokuz vitesli çift debriyaj otomatik olacak. Çift debriyajlı şanzıman, Almanya'da Stuttgart yakınlarındaki Mercedes-Benz'in şanzıman üretim tesisinde kendi bünyesinde üretilecek bugünkü yedi vitesli şanzımanın güncellenmiş bir sürümü.

 

Enine bir motor yerleşim planından yararlanan yeni sedan, özellikle geniş C-Serisi ile hemen hemen aynı olan yolcu ve bagaj kapasitesiyle ferah ve konforlu bir kabine sahip. İkinci nesil MFA platformu yeni bir elektrikli mimariyi destekleyecek şekilde tasarlandı. Bu da hem dokunmatik ekran hem de jest kontrolleriyle yeni bir Comand 6.0 bilgi-eğlence sistemi için temel sağlıyor.

 

Detaylar henüz az olmasına rağmen, modelin üretim lokasyonları biliniyor. A-Serisi sedanın üretimi, Mercedes'in ana şirketi Daimler ve Beijing Automotive Industry Corporation tarafından işletilen Pekin'deki bir ortak girişim tesisinde, Mercedes-Benz'in Macaristan'daki Kecskemet tesisinde, ayrıca Daimler'in ortağı Nissan / Infiniti tarafından Aguascalientes, Meksika'da inşa edilen yeni bir tesiste yapılacak.

Son Güncelleme : 24 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo