Yeni Audi Q8 lüks SUV'den dijital çizimler

Ototeknikveri     23 Aralık 2016 02:08

Audi Q8'in amiral gemisi Range Rover Sport rakibi için, Detroit Motor Show'un hemen öncesinde dijital çizimlerle ipucu kampanyası başladı.

Yeni Audi Q8 lüks SUV'den dijital çizimler
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçtiğimiz aylarda Audi'nin serinin en üzerinde konumlandırmak için bir Q8 SUV hazırladığını öğrenmiştik, şimdi bu modelden ilk resmi görüntüler geldi. Tasarım eskizleri, Range Rover Sport rakibinin 2017 Detroit Otomobil Fuarı'ndaki tanıtımı öncesinde görünümünü ortaya koyuyor. SUV Detroit'teki standda 'e-tron' konseptiyle önizlenecek ve 2018'de çıkacak üretim modelinin tasarımı hakkında fikir edinilebilecek. Yeni model mevcut Q7 ile aynı platforma dayalı olacak ancak resimlerden görüldüğü kadarıyla daha alçak bir tavan çizgisi ve kaslı duruşuyla belirgin biçimde farklı bir görünüme sahip olacak. Yeni modelin aks mesafesi Q7 ile aynı, ancak arka çıkıntı daha kısa ve araç 70 mm daha aşağıda oturuyor. Audi, konseptin, Q7'de bulunan yedi koltuk yerine dört "eşit derecede rahat" koltukla geniş bir iç mekana sahip olduğunu belirtiyor.

Audi'nin ürünlerinin çeşitliliğini daha da belirginleştirmek için gelecekteki 'Q' modelleri sekizgen ızgaraya, 'A' modelleri altıgen ızgaraya sahip olacak. Eskizlerde görüldüğü üzere, Q8 sekizgen ön panjura sahip. Serinin en üstteki üyesi olacak modelde yeni A7'dekine benzer tam genişlikte arka lambalar, ayrıca alt kısmında hava girişi görünümü verilmiş ilave aydınlatmanın bulunduğu, ikiye bölünmüş özgün bir ön aydınlatma tasarımı bulunuyor.

 

Q8, BMW X6 ve Porsche Cayenne gibi sportif lüks SUV'lara rakip olabilir. Audi tasarım yöneticisi Marc Lichte rakiplerinin trendini takip ederek otomobile gerçek bir coupe benzeri arka kısım uygulamaktan kaçındı. Lichte, "Tavanı önde daha alçak başlattık, arka koltukta iyi bir baş mesafesi olduğundan emin olmak için daha uzun tuttuk. Ardından, aracın ilerici sportifliğini gerçekten gösterebilmek için hızlı bir C sütunu ekledik." diye konuştu.

Audi CEO'su Rupert Stadler, Q8 için yüksek umutlar taşıdıklarını belirtiyor.

 

Q8 Audi'nin en son otonom sürüş teknolojisi ve güç aktarma organlarına sahip olacak. Kısa süre önce SQ7'de görülen elektrikli turbo motorlar da plug-in hibrit ile birlikte sunulacak.

Son Güncelleme : 26 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo