2019 Toyota Corolla'ya BMW motoru

Ototeknikveri     24 Aralık 2016 05:09

BMW, yeni nesil Toyota Corolla'ya motor tedarik edebilir

2019 Toyota Corolla'ya BMW motoru
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW ve Toyota arasındaki ortaklık son bir yılda oldukça yoğun bir şekilde konuşuldu. Çoğunlukla, bu konuşmalar yaklaşan BMW Z4 ve Toyota Supra ile ilgiliydi, bu modellerin her ikisi de aynı platform üzerine kurulacak. İki markanın ortaklığında şimdi yeni bir aşamaya daha geçilecek gibi görünüyor. BMW'nin yeni nesil Toyota Corolla için motor tedarik edebileceği yönünde söylentiler var. Toyota'nın yeni nesil Corolla modeli, markanın TNGA (Toyota Yeni Küresel Mimari) platformunda inşa edilecek (Prius ile aynı mimari) ve biraz daha uzun bir aks açıklığı sunacak, böylece biraz daha büyük bir araba olacak gibi görünüyor. Otomobilin motorları daha da büyük bir sürpriz. Bir sonraki Corolla'nın 1.5 litrelik dört silindirli motor, 1.5 litrelik bir hibrid güç aktarma organı, 1.2 litrelik bir turbo şarjlı motor ve tipik 1.8 litrelik VVT-i dört silindirli motor seçeneklerine sahip olacağı ilk gelen bilgiler arasında. Bununla birlikte, Toyota'nın Corolla serisinde BMW kaynaklı bir motor kullanabileceği haberleri var.

 

BMW'den hangi motorun kullanılacağı henüz bilinmiyor ancak 1.5 litrelik üç silindirli motor veya 2.0 litrelik B48 dört silindirli motorun bir versiyonunun alınması ihtimali var. Hangi motorun seçileceği, Toyota'nın BMW motoruna serinin hangi seviyesinde yer vermek istediğine bağlı. Bu da büyük olasılıkla en üst donanım seviyesi olacak. Dolayısıyla Toyota, BMW motorlu versiyonu biraz daha lüks bir otomobil olarak pazarlayabilir.

 

Şu ana kadar, her iki markanın da konuyla ilgili resmi açıklaması yok ancak iki markanın bir süredir birlikte çalıştıkları göz önüne alındığında bu motor haberi aslında çok da uzak değil.

Son Güncelleme : 26 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo