Oyun sektöründen ve üst düzey araştırmacılardan binden fazla bilişimci Volkswagen'e katıldı

Ototeknikveri     29 Aralık 2016 04:53

Volkswagen Grup, yüksek nitelikli BT uzmanlarıyla ekibini güçlendiriyor ve bilgi birikimini yapay zeka, büyük boyutlu veri, sanal gerçeklik, akıllı üretim ve bağlantı alanlarında kuvvetle genişletiyor.

Oyun sektöründen ve üst düzey araştırmacılardan binden fazla bilişimci Volkswagen'e katıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu görevler için Volkswagen, çeşitli yüksek teknoloji sektörlerinden, oyun sektöründen ve üst düzey araştırma alanlarından gelen nitelikli uzmanları istihdam ediyor. Sadece önümüzdeki üç yıl içinde Grup, 1000'in üzerinde BT uzmanının hizmetlerinden faydalanıyor olacak. İnsan Kaynaklarından Sorumlu Volkswagen Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Karlheinz Blessing, konuyla ilgili açıklamasında "Geleceği şekillendirmek isteyen insanlar Volkswagen'e geliyor. Geleceğin en büyük zorluklarını en iyi insanlarla birlikte ele alıyoruz. Dijitalleşme, yazılım geliştirme, E-mobilite, otonom sürüş ve mobilite hizmetleri gibi bu alanlar için ekibimizi birinci sınıf uzmanlarla güçlendireceğiz." dedi. Önümüzdeki üç yıl boyunca, Volkswagen Grup 1000'den fazla BT uzmanını işe alacak, bu kişilerin yarısı Wolfsburg'da istihdam edilecek. Yeni uzmanlar Wolfsburg, Berlin ve Münih'teki BT laboratuarlarının yanı sıra şirket merkezindeki çekirdek BT organizasyonunda çalışacaklar. Bu laboratuvarlar, büyük veriler, endüstri 4.0, "internet of things" (nesnelerin interneti), bağlantı, mobilite hizmetleri ve sanal gerçeklik alanlarında yeni çözümler üretiyor.

 

Volkswagen Group'un Bilişim Daire Başkanı Dr. Martin Hofmann, "Karşılaştığımız görevler her zamankinden daha çeşitli ve ilginç. Global mobilite grubu Volkswagen'de BT uluslararası işbirliği, hızlı, yaratıcı ekiplerde çok yönlü çalışma ve en gelişmiş teknoloji anlamına geliyor. Kısacası bilişim, Volkswagen'de başka hiç bir yerde olmadığı kadar çok heyecanlı" diye konuştu.

 

Son birkaç aydır, Volkswagen Group IT, robotik uzmanları, donanım seviyesi tasarımcıları, tasarım düşüncesi uzmanları ve yapay zeka araştırma görevlileri dahil olmak üzere çeşitli sektörlerden ve ülkelerden özel uzmanlar istihdam etti. Bu yeni çalışanlar, Wolfsburg'da Sanal Mühendislik Laboratuarı, Veri Laboratuarı, Akıllı Üretim Laboratuarı, Ideation Hub veya Group IT gibi birimlerde çalışıyorlar.

Son Güncelleme : 29 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo