Skoda'nın 2017 Takvimi

Ototeknikveri     30 Aralık 2016 12:12

Firma içinden kaynaklar, Skoda'nın 2017 yılı gündemini açıkladı. 2017'de Skoda Rapid güncellemesi ve yeni Yeti geliyor.

Skoda'nın 2017 Takvimi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2016, Volkswagen ailesinin Çek üyesi Skoda için özellikle beş ve yedi koltuklu Kodiaq SUV'nin piyasaya çıkışı ile önemli bir yıldı. Ayrıca firma Octavia serisini güncelledi. Yeni Roomster modelinin de bu yıl içinde çıkması bekleniyordu ancak grup içerisinde patlak veren dieselgate skandalı planları erteledi. Skoda'nın 2017 yılı ajandası da oldukça dolu. Mart ayında Kodiaq yeni Sportline donanım seviyesi ile Cenevre Otomobil Fuarı'nda boy gösterecek. Bu versiyon biraz daha agresif bir gövdeye, daha büyük alaşım jantlara ve daha düşük bir sürüş yüksekliği getiren daha sportif bir süspansiyon ayarına sahip olacak. Superb Sportline'da olduğu gibi bunda da herhangi bir motor yükseltmesi beklenmiyor.

 

Skoda içerisinden bir kaynak, 2017 yılında Hindistan versiyonunu takiben Avrupa versiyonu Skoda Rapid'in de güncelleneceğini açıkladı. Mevcut sürüm, 2012'den bu yana Avrupa'da önemli güncellemeler olmaksızın satışa sunuldu ve artık tazelenme zamanı gelmişti, bu nedenle 2017'de güncelleneceği haberi sürpriz olmadı. Bu güncellemeler hemen olmasa da bir süre sonra Rapid Spaceback'e de aktarılacaktır.

Daha da önemlisi, ikinci nesil Yeti 2017'de tanıtılacak ve yılın ikinci yarısında satışa çıkacak. Modelin Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı'nda prömiyerini yapması muhtemel. Model PQ35 platformunu terk ederek kendisine kilo kaybettirecek MQB platformuna geçecek, dolayısıyla önceki nesilden epey farklı olacak.

 

Mevcut Yeti'nin kutu benzeri şekli bir dereceye kadar korunacak ancak Skoda'nın tasarım şefi, yeni modelin daha büyük Kodiaq'dan bazı stil ipuçlarını ödünç alacağını açıkladı. Planlanan kilo kaybına rağmen, yeni crossover bugünün modelinden daha büyük olacak, geniş kabin alanı ve bagaj kapasitesi sunacak.

 

Söylentilere göre Octavia RS ailesi, yakın zamanda piyasaya sürülen 230 hp güç çıkışına sahip güncellenen modelin yanı sıra, daha güçlü 245 hp versiyonu da kapsayacak şekilde genişletilecek. 230 hp versiyonda, güncelleme öncesi RS 230'daki elektronik kontrollü ön aks diferansiyel kilidi bulunmuyor, bu özellik yeni versiyona standart olarak eklenebilir.

Son Güncelleme : 30 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo