Yeni 2018 Audi Q3 SUV şekilleniyor

Ototeknikveri     30 Aralık 2016 02:21

Son yayınlanan özel dijital çizimler, Audi'nin küçük Q3 SUV'sini iç kabinde en son teknoloji ile ve yeni MQB platformuyla nasıl güncelleyeceğini gösteriyor.

Yeni 2018 Audi Q3 SUV şekilleniyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi, 2018 yılında bayilere ulaşacak daha hafif, daha lüks ve pratik bir Q3 hazırlıyor. Mevcut SUV, Audi serisinin en eski modeli ancak SEAT Ateca'nın ve yeni Volkswagen Tiguan'ın piyasaya sürülmesi ile birlikte VW Grubu içinde artan rekabet, modelin yakaladığı ivmeyi sürdürebilmek için içeriden ve dışarıdan bir revizyona tabi tutulması gerektiği anlamına geliyor. Yeni hazırlanan dijital modellemeler otomobildeki güncellemelerin nasıl görüneceğini ortaya koyuyor. Mevcut Q3'ün mevcut hareketli aksamının tarihi Mk5 VW Golf'e kadar uzanıyor. Yeni modelde VW Grubu'nun Skoda Kodiaq'tan Audi TT'ya kadar pek çok modelinde olduğu gibi MQB platformuna geçilecek. Yeni platform çeşitli avantajlar sunuyor: daha az ağırlık, daha fazla alan ve plug-in hibrit teknoloji kullanabilme imkanı.

Yeni modelde uzunluk ve genişlikte - sırasıyla 60 mm ve 50 mm - küçük artışlar olacak, aks mesafesinin de 50mm'ye kadar uzatılması bekleniyor. Audi, arkadaki yolcular için daha fazla kabin alanı sağlamaya çalıştığı için, bu kazanımlar pratikliği artırmaya yardımcı olacak. Bagaj kapasitesinin mevcut otomobilin 420 litresinin üzerine çıkması da bekleniyor.

 

Audi'nin modelde ikinci nesil Q5'te benimsediği tasarım yaklaşımını takip etmesi bekleniyor. Bu, yeni bir ön panjur ve daha şık LED farlarıyla, BMW X1 rakibi için yumuşak bir dış yenileme anlamına geliyor.

İç kabinde ise daha radikal değişiklikler var. Mevcut modelin karmaşık gösterge tablosu ve orta konsol tasarımı, daha büyük Q5'ten esinlenilerek daha sade, şık ve daha ergonomik şekilde yenilenecek. Yatay olarak tasarlanmış bir gösterge paneli kabinin görsel genişliğini artıracak, ayrıca Audi'nin Sanal Kokpit ekranı, direksiyon simidinin arkasındaki geleneksel kontrol panelinin yerini alacak.

 

Yeni MQB şasi, en önemlisi plug-in hibrit e-tron olmak üzere, Q3 için bir dizi yeni motor imkânı da getiriyor. Öte yandan hibrit versiyonun otomobilin piyasaya çıkışından yaklaşık bir yıl sonra gelmesi bekleniyor. Sistem 1.4 litrelik bir TFSI benzinli motor ve elektrikli bir motordan oluşabilir. Bu sistemin ortalama 1.5 l/100 km yakıt tüketimi ve 40 g/km değerinin altında CO2 emisyonu olması bekleniyor.

Audi'nin tam elektrikli bir Q3 planladığı yönünde de haberler var. Günümüzde 300 km sürüş mesafesine sahip olan güncellenmiş VW e-Golf'ten bazı donanımlar kullanılabilir. Otomobilde bir hızlı şarj sistemi de yer alacak.

 

Serinin diğer ucunda ise RS Q3 olacak. Bu modelde Audi'nin beş silindirli motorunun en yeni versiyonu kullanılması muhtemel. Alüminyumdan yapılmış hafif motor 394 bhp güç çıkışına sahip. Şu an piyasada olan model gibi RS Q3 te 7 ileri çift debriyajlı şanziman ve dört çekişli sürüş sistemi kullanacak. Serinin geri kalan kısmı, dört silindirli benzinli ve dizel motorlardan oluşacak ve bunların silindir hacimleri 1.5 ve 2.0 litre olacak. Güç çıkışları ise, 150 hp'den 220 hp'ye kadar uzanacak.

Son Güncelleme : 30 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo