Yeni Infiniti QX50 konsepti Detroit'ten önce tanıtıldı

Ototeknikveri     02 Ocak 2017 12:02

Infiniti, QX50 konseptinin bir görüntüsünü yayınladı ve modelde yer alacak yeni teknolojilerin ayrıntılarını açıkladı.

Yeni Infiniti QX50 konsepti Detroit'ten önce tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Infiniti QX50 Concept orta boy SUV, Infiniti'nin gelecek QX SUV'leri hakkında ipucu veren ilk model. Ayrıca Infiniti'nin ProPilot otonom sürüş teknolojisi ve VC-Turbo değişken sıkıştırma oranlı motorunun üretime hazır sürümü de ilk kez bu otomobilde karşımıza çıkıyor. QX Sport Inspiration'ın gelişmiş versiyonu olan QX50 Concept, önceki konsept otomobilin tasarımının bir üretim modeline nasıl dönüştürülebileceğini gösteriyor. Infiniti Başkanı Roland Krueger, modelle ilgili "2016 Pekin Otomobil Fuarı'nda QX Sport Inspiration'ın tanıtımı ile Infiniti QX modellerinin geleceğini gösterdik. Yeni QX50 Concept bu konsepti daha da geliştiriyor ve Infiniti'nin gelecekteki varlığını en hızlı büyüyen araç segmentinde nasıl global olarak geliştirebileceğini gösteriyor." dedi.

QX50 Concept'in köşeli çizgilerle yuvarlak kenarları ve coupe benzeri bir çatı çizgisini birleştiriyor.

 

Yayınlanan fotoğraflarda iç kabini göremesek de Infiniti lüks iç kabin tadarınına radikal bir yaklaşım getirmek istediğini söylüyor. Yeni iç kabin eğer QX Sport Inspiration ile benzerse, deri döşemeler, düğmesiz kontrol paneli, konforlu koltuklar ve düz dipli bir direksiyon simidi bekleyebiliriz.

 

QX50 Concept ayrıca Infiniti'nin yeni ProPilot sistemi ile ürün yelpazesine otonom sürüş teknolojileri ekleme planlarını ortaya koyuyor. ProPilot dur - kalk yapılan yavaş trafikte otomobilin kontrolünü devralabilecek, çevredeki taşıtların pozisyonlarını takip edebilecek, sürücünün yükünü hafifleten bir co-pilot olarak çalışacak.

 

Infiniti'nin "çığır açan" VC-Turbo motoru da QX50 Concept ile ilk kez çıkacak. Yeni 2.0 litrelik turbo motor, V6 benzinli gücünden ekonomik dizele kadar çeşitli performanslar sunmak için değişken sıkıştırma kullanıyor.

"Dizel motorlara karşı cazip bir alternatif" olarak lanse edilen VC-Turbo'nun 268 hp güç çıkışı ve 390 Nm tork üretmesi bekleniyor. Motor aynı zamanda V6'ya kıyasla %27 daha az yakıt tüketecek.

 

Motor, yüksek performans için 8:1'den yüksek verimlilik için 14:1'e kadar herhangi bir sıkıştırma oranını sunabiliyor.

 

QX50 konsepti, iyi bir üretim versiyonu geleceğinin bir göstergesi. Orta ölçekli bir SUV olan yeni QX50 Seat Ateca ve Nissan Qashqai'ye rakip olarak oldukça rekabetçi bir sektörde yerini alacak.

Son Güncelleme : 02 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo