Kia'nın yeni performans otomobilinden ayrıntılar

Ototeknikveri     03 Ocak 2017 03:55

Kia'nın yeni dört kapılı Coupe performans otomobili 8 Ocak'ta Detroit Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak. Modelin pek çok özelliği Kia GT4 Stinger konseptinden alındı.

Kia'nın yeni performans otomobilinden ayrıntılar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kia, 2017 Detroit Motor Show'da bugüne kadarki en yüksek performanslı otomobilini tanıtacak. Koreli marka, 8 Ocak'taki tanıtımdan önce ipucu videoları yayınlamaya başladı. Videolarda bazı tasarım detayları da görülüyor. 5.1 saniyede sıfırdan saatte 100 km hıza çıkabilecek otomobil, bugüne kadarki en iyi hızlanma performansına sahip Kia olacak. Modelde Kia GT4 Stinger konsepti ile aynı 4 kapılı coupe kaporta stili kullanıldı. Yayınlanan son videoda far kümeleri, havalandırma ızgaraları, bagaj kapağı spoyleri ve otomatik vites kolu gibi bazı iç kabin özellikleri net şekilde görülebiliyor.

Kia Motors Başkanı ve Tasarım Şefi Peter Schreyer yeni model için "Bu otomobil Kia'nın global imajını kökten değiştirecek. İnsanların marka hakkındaki düşüncelerinde devrim yapacak ve bizi farklı bir çağa yükseltecek. Bu arabayla ilgili ne kadar heyecanlı olduğuma inanamazsınız" dedi.

 

Önceki teaser videosunda, şık bir dört kapılı 'fastback' coupe-sedan otomobilin formu açıkça görülüyordu. Bu, tanıtılacak olan otomobilin 2016'da casus fotoğrafları yayınlanan GT olmasının muhtemel olduğunu ortaya koyuyor. Bu modelde, GT4 Stinger konseptinden tasarım etkileri görülecek.

Yeni otomobilin Porsche Panamera benzeri uzun bir kaput ve kısa arka uçtan oluşan şeklinin yanı sıra, Kia'nın ipucu videosunda LED farlar ve arka pencerenin yanından akan krom şerit de görülüyor. Kaputtaki hava girişleri otomobilin performansı hakkında fikir veriyor. Otomobil 8 Ocak günü ABD saati ile 18.00'de tanıtılacak.

 

Firmanın lansman materyalinde, otomobilin ilerici tasarımıyla performans odaklı oluşunu yansıttığı, kıvrak ve hızlı karakterinin dış görünüşünden de anlaşılacağı belirtildi.

Son Güncelleme : 03 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo