Ford 2020 yılına kadar yeni elektrikli modeller çıkartacak

Ototeknikveri     03 Ocak 2017 11:51

Ford 2020 yılına kadar Mustang, Transit ve F-150 modelleri için hibrit versiyonlar ve yeni bir tamamen elektrikli küçük SUV çıkartacak.

Ford 2020 yılına kadar yeni elektrikli modeller çıkartacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Modeller Ford'un Michigan'daki Flat Rock fabrikasında inşa edilecek ve Ford'un şimdi 700 milyon daha artırdığı, toplam 4.5 milyar dolarlık (3.7 milyar euro) elektrikli teknolojilere geçiş yatırımının odak noktasını oluşturacak. İki yeni hibrit polis arabası ve bir hibrit otonom araba da planlarda yer alıyor. Ford, hibrit araçların hangi motorlarla çalıştırılacağını henüz açıklamadı ancak Mustang'de 2.3 litre Ecoboost ya da benzeri bir motorun elektrik gücüyle desteklenmesi bekleniyor. Mustang hibrit 2020'de tanıtılacak ve satışa sunulacak. Plug-in hibrit Transit ise, 2019'da Avrupa'da satışa sunulacak. Ford CEO'su Mark Fields'e göre Ford'un ilk elektrikli SUV'si firmanın bugüne dek yaptığı hiçbir şeye benzemeyecek ve en az 500 km sürüş mesafesine sahip olacak. SUV Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya'da satışa sunulacak. Ford ayrıca kablosuz bir şarj yöntemi geliştiriyor, bu da dünkü basın toplantısı ile tanıtıldı.

Fields, "Ford'da elektrifikasyon, otonom sürüş ve bağlantı konularında lider olmayı planlıyoruz" dedi.

 

Ford'un elektrifikasyon stratejisinin bir diğer aşaması ise tamamen otonom bir otomobil. Sürücü müdahalesine gerek bırakmayan arabada, direksiyon simidi veya pedallar bulunmayacak. Ford Fusion (Avrupa'daki Mondeo) temelli bu araba, prototip biçiminde Las Vegas CES fuarında tanıtılacak.

Son Güncelleme : 04 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo