50 yıldır ilk kez Volvo İsveç'in en çok satanı ünvanını kaybetti

Ototeknikveri     04 Ocak 2017 06:58

Yarım yüzyılı aşkın bir süredir ilk kez İsveç'te yılın en çok satan otomobili Volvo'dan başka bir markaya ait. Ülkede 2016'nın en popüler otomobili Volkswagen Golf oldu.

50 yıldır ilk kez Volvo İsveç'in en çok satanı ünvanını kaybetti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ülkenin otomobil üreticileri birliği geçen sene İsveç'te satılan yeni otomobillerin yüzde 5.9'unun VW Golf olduğunu açıkladı. Buna karşılık, en çok satan üç Volvo modelinin toplamı sadece yüzde 5.7 pazar payı oluşturdu. Volkswagen Beetle'ın ülkenin en popüler otomobili olduğu 1962 yılından bu yana, bir başka deyişle yarım asır sonra, Volvo markası ülkede en çok satan otomobil ünvanını ilk kez kaybediyor. Bu rakamlar ülkenin kendi içinden çıkardığı bu marka ile sevgi bağının bittiğini mi gösteriyor? Pek değil. İsveç yollarında en çok görülen otomobil markası hala Volvo. Volvo otomobiller ülkedeki otomobil pazarının %21.5'ini oluşturuyor.

2016 yılının sonlarına doğru, Volvo Çin'in global üretim ve ihracat merkezi haline geleceğini doğruladı. Bu kararın bir parçası olarak, S90 üretimi İsveç'ten Çin'e taşınacak ve Çin'de 60 serisi ve 40 serisi küçük otomobiller üretilecek.

Son Güncelleme : 05 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo