BMW HoloActive Touch holografik iç kabin konsepti CES 2017'de tanıtıldı

Ototeknikveri     06 Ocak 2017 12:01

Fütüristik kokpit, haptik geribildirim ile birlikte, holografik görüntüler oluşturmak için HUD teknolojisini kullanıyor.

BMW HoloActive Touch holografik iç kabin konsepti CES 2017'de tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW, 2017 Tüketici Elektroniği Fuarı'nda en yeni bilgi-eğlence teknolojisini tanıttı. Fütüristik HoloActive Touch ekran sistemi geçen yılki CES'de gördüğümüz AirTouch jest kontrol teknolojisi üzerine kurulmuş.

HoloActive Touch sistemi, jest ile kontrolü dokunmatik ekranlarla birleştiriyor ve head-up ekranlar ile benzer şekilde yepyeni bir iç mekan düzeni yaratıyor. Bilgi ve kontroller, orta konsoldaki ekranın dışına yansıyor ve sürücünün parmak uçlarında hissedilebiliyor.

Ekranlarda gösterilen tüm fonksiyonlar herhangi bir fiziksel temas olmadan kontrol edilebiliyor, bir kamera sürücünün elini izliyor, parmak ucunun konumunu kaydediyor ve holografik projeksiyonlardan biriyle temas ettiğinde onu tespit ediyor.

 

Sürücü aynı zamanda ultrason dalgaları vasıtasıyla sanal menüler arasında gezinirken "dokunsal geribildirim" yaşıyor.

BMW'nin CES 2017'de tanıttığı gelecek teknolojileri çok da uzak değil. BMW, 2015 yılında, en son 7 Serisi ve 5 Serisi modellerde bulunan jest kontrol teknolojisini piyasaya sürdü ve genelde gösterimdeki teknolojinin gelecekteki üretim modellerini hedef aldığı bir emsal oluşturdu.

HoloActive Touch, BMW'nin CES temasının merkezini oluşturacak. BMW, "BMW i Inside Future" çalışmasının bir parçası olan "gelecekte sorunsuz bir şekilde bağlı ve otonom otomobillerle sunulacak mobilite deneyimini" sergileyecek. CES 2017'deki BMW standı 3 Ocak itibariyle açıldı.

Son Güncelleme : 06 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo