Hyundai CES 2017 Yenilikleri

Ototeknikveri     06 Ocak 2017 09:37

Hyundai, tüketicilerin daha fazla konfor ve güvenlik elde etmeleri için otomotiv ve bilişim teknolojilerini bir araya getirdi. Dünyanın önde gelen bilişim ve teknoloji sistemleri markası Cisco ile ortak projeler geliştiren Hyundai, kısa süre içerisinde otonom sürüşe sahip akıllı otomobiller üretecek.

Hyundai CES 2017 Yenilikleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hyundai, Las Vegas'ta düzenlenen 2017 Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES) gelişmiş araç teknolojisi planlarını açıkladı. Hyundai’nin gelecekte üreteceği araçların kabininde yer alan üstün interaktif hiper bağlantı, kullanıcıların yaşam tarzlarına daha fazla rahatlık, kolaylık ve keyif getirecek. Hyundai geliştirdiği bu özel modelleri sayesinde, otomotiv ile bilişim teknolojilerini bir araya getirerek müşterileri için hareketliliği ve keyifli yaşamı sağlamayı hedefliyor. 

 

Hyundai, pazardaki en güvenli ve en gelişmiş kendi kendine sürüş imkanı sağlayan otonom sistemlerine sahip hiper bağlantılı akıllı otomobiller üretirken bilişim ve güvenlik teknolojisinde dünya çapında lider olan Cisco'yla birlikte çalışıyor. Hyundai ve Cisco ile birlikte yürütülen ortak proje, mobil sistemlere sahip otomobiller için optimize edilmiş aracın kendi sistemi ile yollardaki teknolojik altyapıyla ilgili olacak. Aynı zamanda gelişmiş sistem, diğer araçlarla ve bugünlerde sıklıkla duyduğumuz ve ileride daha da fazla duyacağımız bir kavram olan ‘Internet of Things’ (loT) adı verilen ağ sayesinde kişiler arası iletişime de olanak sağlayacak. 

Hyundai tarafından geliştirilen sistemler ve fuarda sergilenen yenilikler
Tam Otonom Sürüş : Hyundai’nin fuarda sergilediği modellerde yer alan bu sistem, trafik koşullarını, yol bilgilerini ve diğer araçlardan gelen verileri izleyerek en üst düzeyde sürüş güvenliğini sunuyor.

 

Akıllı Trafik Sistemi: Günümüzde büyük şehirlerin sorunu haline gelen trafik sıkışıklığını azaltmak ve olası gecikmeleri engelleyebilmek için Hyundai yeni bir navigasyon sistemi geliştirdi. Sistem trafik yoğunluğunu ağ üzerinden hesaplayarak rota oluşturulmasa dahi sürücüye akıcı ve alternatif yolları anında göstermeye başlıyor.

Akıllı Uzaktan Servis: Araçta herhangi bir arıza veya problem varsa sorunları uzaktan tespit etmek ve çözmek için bir bağlantı sistemi kullanılıyor. Bu sistem araç sahibine zaman tasarrufu da kazandırmış oluyor.

 

Mobilite Merkezi:  Bu sistem ise ağa bağlı otomobilin kalbi durumunda. Araç sahipleri günlük yaşamlarında bu sistem sayesinde yardım ve bilgi elde edebilecek. Trafikte geçirdiği süre boyunca araç içerisinde maksimum keyif ve konfor sağlanması da hedefleniyor.

Son Güncelleme : 06 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo