2017 Mazda 3 Fiyatı ve Özellikleri Açıklandı

Ototeknikveri     08 Ocak 2017 08:50

Yenilenen Mazda3 fiyatları belli oldu. Ülkemizde satışına başlanan 2017 Mazda 3 fiyat listesi 73.263 TL'den başlıyor.

2017 Mazda 3 Fiyatı ve Özellikleri Açıklandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tüm yeni nesil modellerde olduğu gibi Mazda, 2017 model Mazda 3’ün bu en son versiyonunu da insan merkezli ürün geliştirme felsefesine göre, insani özelliklere ve algılara büyük özen göstererek sürücüler ve yolcular tatmin edici bir his vermek için geliştirdi. Sportif kompakt model aynı zamanda ikonik Mazda MX-5 roadster modelinin ardındaki prensipten yola çıkan Mazda’nın binici-ve-at-tek-bir-vücut-halinde yaklaşımı olan Jinba Ittai  felsefesinden de faydalandı. 2017 Mazda3, 105 PS SKYACTIV-D 1.5-litre turbo dizel ve SKYACTIV-G benzinli motor 1.5-litre 120 PS motor seçenekleri altı vitese sahip SKYACTIV-MT manüel ve SKYACTIV Drive otomatik şanzıman alternatifleri ve üç farklı donanımları ile 73 bin 263 TL başlayan anahtar teslim fiyatla satışa sunuluyor.

 

2017 model Mazda 3’te G-Vectoring Control (GVC) özelliği ilk defa kullanıldı. Bu sistem, motor, şanzıman, şasi ve gövdenin entegre bir şekilde kontrol edilerek Jinba-Ittai faktörünü geliştiren yeni SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS teknoloji ürün serisinin ilk sistemidir. GVC, hemen hemen tüm sürüş koşullarında daha yumuşak bir sürüşün yanı sıra, daha hassas bir tutuş sağlayarak her bir tekerlek üzerindeki yükü optimize etmek için farklı motor torkları üretilmesini sağlar.  Mazda’nın en yeni kompakt modelinin dizel versiyonları, gaz pedalının tepkisini artıran yüksek hassasiyetli itme kontrolüne ulaşır. Modelde bulunan yeni dizel vuruntu azaltma yeniliği (Doğal Ses Frekansı Kontrolü), üç önemli frekans aralığında vuruntuya neden olan titreşimleri azaltırken diğer ilgili teknolojiyi (Doğal Ses Yumuşatıcı) tüm dizel modellerine aktarıyor.    

2017 model Mazda 3’ün içinde yüksek kaliteli renkli bir ekrana sahip, geliştirilmiş Aktif Sürüş Ekranı gibi özelliklerle kullanılabilirlik ve pratiklik sunuyor. Sürücülerin gözlerini yoldan ayırmalarına gerek olmadan sürücülere bilgi vermeyi kolaylaştırır. Ayrıca Mazda, direksiyon simidi ergonomisini de iyileştirdi. Dış kısımda ise, ödüllü hatchback ve fastback tasarımları güçlü kompoze fizikli sağlam ve alçak bir duruşa sahiptir. 

 

Gelişmiş aktif ve çarpışma öncesi güvenlik ekipmanları arasında Gelişmiş Akıllı Şehiriçi Fren Desteği (Gelişmiş SCBS) bulunmaktadır. Önde yer alan sensörlü kamerası, mevcut sistemin lazerinin yerine geçerek yaya algılama özelliklerini ekliyor ve diğer araçları algılama hızını geliştiriyor. 2017 model Mazda 3 aynı zamanda diğer sürücülerin gözünü almadan üstün gece görüşü sağlayan parlama yapmayan uzun farlar ile kısa farlar ve otomatik far ayarlama özelliği gibi Adaptif LED Farlar (ALH) bulunmaktadır.  

Yeni Mazda 3 Tasarım Özellikleri

2017 Mazda3’ün dış görünümü, güçlü üç boyutlu görünümlü yenilenmiş ızgarası, yeni ön sis far çerçevesi ve LED far teknolojisi ile dikkat çekiyor. Her iki gövde stilinde de, panoramik dönüş sinyallerine sahip yenilenen kapı aynaları bulunurken, hatchback versiyonlarında yeniden tasarlanmış arka tampon yer almakta. 18 inçlik yeni tasarım alaşımlı  jant, iki standart gümüş kaplama seçeneği veya daha parlak yeni koyu gümüş kaplama seçeneği.2017 Mazda3, 9 renk seçeneği ile sunulmaktadır: Mazda’ya özgü tamamen yeni Sonsuz Mavisi Mika rengi ve Mazda3’e özgü iki yeni renk olan Kül ve Çelik Grisi Premium Metalik renkleri. Oldukça popüler Ateş Kırmızısı Metalik boya gibi, Çelik Grisi Premium Metalik rengi de Mazda'nın sadece 2.5 mikron kalınlığında yansıtıcı, alüminyum tabaka oluşturan benzersiz TAKUMINURI boya işleminden geçiyor.  

Mazda 3 İç Mekan

Hem Aktif Sürüş Göstergesi, hem de gösterge paneli kadranları kaliteyi ve okunabilirliği arttırmak için gözden geçirilmiştir. Aktif Sürüş Göstergesi renklendirilerek daha parlak, yüksek çözünürlüklü ve uzaktan kolayca okunabilen bir yapıya büründürülmüş.Bu geliştirilmiş iç mekan, iki siyah kumaş tipinden birinde siyah veya saf beyaz deri seçeneğide mevcut.

2017 Mazda 3 Motor ve Şanzıman

2017 Mazda3 Hatchback ve Sedan serisinde, 105 PS SKYACTIV-D 1.5-litre turbo dizel ve hafif SKYACTIV-G benzinli motor 1.5-litre 120 PS seçenekleri mevcut. Bu ultra temiz ve verimli, benzinli ve dizel güç kaynakları Euro 6 düzenlemelerine uyan ve ödül kazanan motorlar olup ileri altı vitese sahip SKYACTIV-MT manüel ve SKYACTIV Drive otomatik şanzıman seçenekleriyle  sunulmaktadır. Motor performansını arttırmak için üç yeni SKYACTIV-D teknolojisinden (Yüksek netlikte gaz pedalı kontrolu, Doğal ses düzenleyici ve Doğal ses frekans kontrolü) faydalanan SKYACTIV-D turbo dizel motorlar sessiz çalışır ve sürüş kalitesini arttırmakta. 

Japon üretici, 1.5 dizel motorlu Mazda3 modelinde ses sorununu çözmek için özel bir mühendislik çalışması da gerçekleştirmiş. Pistonu bağlantı rotuna sabitleyen pimin içinde dinamik bir amortisöre sahip olan doğal ses düzenleyici ile motor titreşimini azaltmış. Bu sayede motor vuruntu gürültüsünü 3.5 kHz (araç ilk çalıştığında ve düşük hızda araç içinde duyulabilen frekans) civarına düşürmüş. Doğal ses frekans kontrolü teknolojisi, dizel motor parçalarının tipik olarak en gürültülü şekilde titreşim yaptığı diğer üç kritik frekans bantlarını (1.3 kHz, 1.7 kHz and 2.5 kHz) baskılayarak, doğal ses düzenleyici teknolojisini tamamlıyor. Bu, motor zamanlamasının çok az sapmasına neden oluyor.

MacPherson ön desteği ve multi-link arka süspansiyonda yapılan revizyonlar sürüş konforu ve titreşimi azaltma üzerine yoğunlaşırken; aynı zamanda, Mazda3’ün yol tutuşunu da güçlendirme amacı taşıyor.

 

2017 Mazda 3 Fiyat Listesi;

Son Güncelleme : 08 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo