Yeni Skoda Superb Sportline detaylandı

Ototeknikveri     08 Ocak 2017 10:44

Yeni Skoda Superb Sportline sportif özellikleri, dikkat çekici performansı ve yeni Dragon Skin kaporta boyası ile paketinden çıktı.

Yeni Skoda Superb Sportline detaylandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda'nın, 1990'ların başında Volkswagen Grubu'na devrinden beri uzunca bir yol kat ettiği ortada. Çek markası 2016 yılında bir milyondan fazla otomobil sattı ve itici güçlerden biri, amiral gemisi modeli, modern Superb'in üçüncü nesli oldu. Modelin yeni Sportline donanım seviyesi kapsamlı fotoğraflarla oraya çıktı. Yeni versiyon özel Dragon Skin kaporta rengi ile görülüyor. Tahmin edileceği gibi, model çok ucuz değil. 1.4 TSI motor ile donatılmış Superb Sportline fiyatı, Almanya'da 35.050 €'dan başlıyor. Fotoğraflarda görülen en üst donanım seviyesi 280 beygir gücündeki 2.0 TSI ise, altı ileri vitesli, çift debriyajlı şanzıman ve dört çekişli sürüş sistemiyle çalışıyor. Bu versiyon seçildiğinde fiyat 44.850 €'ya yükseliyor.

 

Özel boya seçilirse, bunun için ekstra 850 € ücret alınıyor. Panoramik tavan ise 1.090 € ek ücretle seçilebiliyor. 280 hp TSI motoruyla tam donanımlı bir Superb Sportline hatchback için fiyat 55.000 €'ya kadar çıkabiliyor. Daha pratik Combi versiyonu ise daha da pahalı.

 

Bir Skoda için bu fiyatın fazla olduğu düşünülebilir ama yine de Superb Sportline serideki en heyecan verici model. Sportif bir görünüm ve güçlü motor otomobilin performansına da yansıyor. Otomobilin sıfırdan saatte 100 km hıza çıkma süresi 5.8 saniye, maksimum hız ise saatte 250 km. Bu değerler 80'lerin performans odaklı bazı modellerini yarış pistinde geçebilecek kadar iyi.

 

Daha fazla güç isteyenler için, mükemmel bir RS versiyonu düşünülüyor ve eğer Skoda'nın yöneticilerinden onay damgası alırsa, bu versiyonun güç çıkışı büyük olasılıkla 300 hp'den daha fazla olacak.

 

Superb, şu anda Skoda'nın portföyünde Sportline versiyona sahip tek model, ancak Kodiaq modeli de Mart ayı başlarında Cenevre Otomobil Fuarı'nda karşımıza benzer bir sportif görünümle çıkacak.

Son Güncelleme : 09 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo