2018 Kia Stinger özellikleri belli oldu

Ototeknikveri     09 Ocak 2017 02:44

Kia sportif coupe sedan pazarına yeni Stinger GT modeli ile giriş yapıyor. Yeni Kia Stinger GT Detroit'te gün yüzüne çıkıyor.

2018 Kia Stinger özellikleri belli oldu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Uzun yıllardır verilen vaatler ve çok sayıda casus fotoğraftan sonra Kia, Stinger'i paketinden çıkardı. En hızlı, en lüks ve en pahalı Kia modeli 2017 Detroit Otomobil Fuarı'nda görülebilecek. Bugün saat 18.00'de tanıtımı yapılacak 4.83 metrelik Stinger 2017 Genesis G80 modeline dayanan bir platform üzerine kurulu, arkadan çekişli otomobil önde MacPherson süspansiyon kolu, arkada multi-link süspansiyona sahip. Boyutlar açısından, sedan otomobil BMW 4 Serisi Gran Coupe ve 6 Serisi Gran Coupe arasında yer alıyor. Kaputun altında, 3.3-litrelik bir çift turbo V6, 365 hp (370 PS) güç çıkışı ve 510 Nm tork ile 8 vitesli otomatik şanzımana sahip. Manuel şanzıman seçeneği ise yok. Kilitli diferansiyel ise ilginç sürüş dinamikleri sağlıyor. Otomobil 5.1 saniyede sıfırdan saatte 100 km hıza çıkabiliyor, maksimum hız ise saatte 269 km.

 

Kia, daha yumuşak bir Stinger versiyonunun 2018 yılının başında çıkacağını da açıkladı. 2.0 litrelik dört silindirli bir turboşarjlı motora sahip olacak bu model, en az 252 hp (255 PS) güç çıkışı ve 353 Nm sunacak. Kia, verimlilik odaklı bir turbo dizel seçeneğin de planları arasında olup olmadığını henüz söylemiyor. Tork vektörleme teknolojisine sahip dört çekişli sürüş sistemi her iki motor için de geçerli olacak.

 

2011 Frankfurt Otomobil Fuarı'nda ortaya çıkarılan GT Konseptinden esinlenen yeni Stinger seksi bir dış görünüşe sahip, hatta iç kabin daha da çekici. Konsoldaki yuvarlak hava girişleri, multimedya sisteminin yapışkan-dokunmatik ekranı stil açısından lüks Alman markalarını aratmıyor.

 

Teknik açıdan, 2018 Kia Stinger, BMW M eski yöneticisi Albert Biermann'ın eseri. Biermann, Stinger'da adaptif amortisörlere yer vermeye karar verdi. Ayrıca, elektronik stabilite yazılımı, sürücünün istediği kadar müdahale edecek şekilde ayarlanabiliyor.

 

Fiyatlandırma henüz açıklanmadı ancak sol ve sağdan sürüşlü piyasalar için ilk teslimatlar 2017 sonbaharında gerçekleşecek. Kia, 2017 Detroit Otomobil Fuarı'nda Stinger ile ilgili daha fazla detayı açıklayacak.

Son Güncelleme : 09 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo