2017 Detroit'de Volkswagen I.D. Buzz konseptini tanıtıyor

Ototeknikveri     10 Ocak 2017 03:05

Volkswagen Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Herbert Diess: "I.D. ailesi milyonlarca insan için makul fiyatlara sahip olacak".

2017 Detroit'de Volkswagen I.D. Buzz konseptini tanıtıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni elektrikli ulaşım dönemi başlıyor ve Volkswagen bu dönemi şekillendirmeye hazırlanıyor. Volkswagen, Detroit'teki Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı'nda (NAIAS) yeni çağın mikrobüsünü sunuyor: I.D. BUZZ. Bu elektrikli MPV konsepti, herkes için elektrikli ulaşımı yarının dünyasına getirmek amacıyla, markanın gelecek stratejisini de özetliyor: "Geleceği gerçeğe dönüştürüyoruz".

 

Volkswagen Markası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Herbert Diess konseptin tanıtımında yaptığı açıklamada şunları söyledi: "I.D. BUZZ, yeni Volkswagen'i temsil ediyor: modern, olumlu, duygusal ve geleceğe yönelik. 2025 yılında yılda bir milyon elektrikli araba satmak istiyoruz, e-mobiliteyi Volkswagen'in yeni ticari markası haline getiren yeni e-Golf, halihazırda %50 daha fazla elektrikli sürüş mesafesi sunuyor. 2020'den itibaren yeni nesil, tamamen elektrikli ve tamamen bağlı otomobillerden oluşan I.D. ailemizi piyasaya süreceğiz. Bu otomobiller sadece milyonerler için değil, milyonlar için olacak, yani herkes erişebilecek".

Volkswagen, Detroit'de I.D. BUZZ konsepti ile yarının elektrikli ulaşımının ne kadar zengin özelliklere sahip olduğunu gösteriyor. Konsept dört çekişli, ön ve arka akslarda elektrikli motorlara sahip ve tamamen otomatik I.D. Pilot sürüş modu ile geliyor.

 

Volkswagen Yönetim Kurulu Üyesi Frank Welsch modeli "I.D BUZZ yeni nesil bir MPV: Araç yeni MEB platformu ile geliştirildi, uzun yolculuklar için konfor ve geniş alan sunuyor. Elektrikli sürüş mesafesi 600 kilometreye ulaşıyor" diye tarif etti. I.D BUZZ indüktif şekilde kablosuz ya da bir şarj istasyonundan şarj edilebiliyor. 150 kW şarj gücü ile pil 30 dakikada %80 dolabiliyor.

Volkswagen I.D. konseptini sadece dört ay önce Paris otomobil fuarında tanıtmıştı. I.D. de sektör için devrim niteliğinde bir çalışma. 2020 yılında piyasaya çıkacak kompakt otomobil 600 kiometre elektrikli sürüş mesafesine sahip. I.D. aynı zamanda MEB platformu ile üretilecek ve tamamen otomatik modda sürülebilecek ilk otomobil olacak.

 

Yeni I.D. BUZZ da tamamen otomatik sürüş moduna sahip. Tek tuş ile direksiyon ortadan kaldırılabiliyor ve I.D. BUZZ manuel moddan I.D. Pilot moduna geçiyor. Ardından sürücü koltuğu kabinin içine, arka yolculara doğru dönüyor. Lazer tarayıcılar, ultrason sensörleri, radar sensörleri, çevre görünümü kameraları ve ön kamera taşıtın etrafını tarayarak bunları buluttan alınan trafik verileriyle birleştiriyor. Bunun seri üretim anlamında 2025 yılı civarında hayata geçmesi bekleniyor.

I.D BUZZ konseptinde artık geleneksel kokpit bulunmuyor. Bunun yerine araç önemli verileri "zenginleştirilmiş gerçeklik" ile üç boyutlu olarak sürücünün görüş hizasındaki sanal ekrana (head-up display) yansıtıyor. Multimedya ya da klima kontrolleri gibi özellikler yerinden çıkartılabilen bir tablet ile kontrol edilebiliyor. Sürüş için ana kontroller ise direksiyonun üzerinde. Direksiyon üzerinde kapasitif dokunmatik ped bulunuyor, bu da direksiyonu çok fonksiyonlu dokunmatik bir kontrol aracına dönüştürüyor.

 

Konseptte sekiz koltuk bulunuyor ve alan kullanımı diğer elektrikli taşıtlardan daha iyi. Değişken oturma sistemi esnek kullanım sağlıyor. Uzatılan MEB XL platformu sayesinde bu 4942 mm uzunluğunda, 1976 mm genişliğinde ve 1963 mm yüksekliğindeki konsept taşıt iç kabinde mükemmel konfor sağlıyor.

I.D. BUZZ sadece boyutları ile değil tasarımıyla da dünyanın en konforlu taşıtlarından birisi. Araç olağanüstü uzun bir aks aralığına sahip; 3300 mm. Kabin zemininin altına arabaya gücünü veren batarya yerleştirilmiş. Batarya çekim merkezini alçaltıyor ve mükemmel ağırlık dağılımı sağlıyor. I.D. BUZZ elektronik amortisörlere sahip süspansiyonu ile de en üst düzey konfor sunuyor. Sıfır emisyonlu, dört çekişli sürüş sistemi toplam 275 kW/374 PS güç çıkışına sahip. Ön ve arka akstaki elektrikli motorların her birisi 150 kW gücünde. Bu da otomobilin dinamik karakteri ile mükemmel uyum sağlıyor. Konseptin Detroit'de tanıtılan versiyonu 5 saniyede sıfırdan saatte 100 km hıza çıkabiliyor. Maksimum hız ise saatte 160 km.

Detroit'de sergilenen BUZZ, Volkswagen'in yeni stratejisinin dört sacayağı ile de uyumlu; bunlar ağa bağlı topluluk, sezgisel kullanım, otomatik sürüş ve akıllı sürdürülebilirlik. Volkswagen gelecekte insanları, taşıtları ve çevreyi birbirine bağlayacak teknolojiler üretiyor (ağa bağlı topluluk), sezgisel kullanılabilen otomobiller geliştiriyor ve bunlarda yeni görüntüleme ve kontrol konseptlerine yer veriyor, otomatik sürüşle daha güvenli ve konforlu taşıtlar geliştirmeyi hedefliyor, inovatif elektrikli otomobil modellerinin geliştirilmesini hızlandırıyor (akıllı sürdürülebilirlik).

Son Güncelleme : 10 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo