Yeni 2017 Mercedes AMG GLA 45 4MATIC

Ototeknikveri     10 Ocak 2017 06:02

Mercedes-AMG model atağı tam gaz devam ediyor. GLA 45 4MATIC hem görsel hem de teknik olarak geliştirildi.

Yeni 2017 Mercedes AMG GLA 45 4MATIC
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yenilenen kaput ve tavan spoyleri gibi noktalarda alınan aerodinamik önlemlerle sürüş dinamikleri ve sürüş stabilitesi artırılırken, aynı zamanda rüzgar direnci de azaltıldı. Bunların sonucunda önceki modelden daha düşük, 0.33 hava sürtünme katsayısı elde edildi. Yeni Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC'in karakteristik ayırt edici özelliği keskinleştirilmiş ön bölümü. Ön kısım daha dinamik bir şekil, yenilenen hava girişleri gibi özelliklerle geliyor. Soğutma havası, araç radyatörlerine daha da etkili bir şekilde akıyor. Yüksek performanslı LED farlar gibi daha önce isteğe bağlı sunulan özellikler artık standart donanımın bir parçası. AMG Twin Blade radyatör ızgarasındaki panjurlar ve yan eşik panelleri artık gümüş krom. İlave bir seçenek olarak, çok kollu 20 inç hafif alaşım tekerlekler iki renk varyasyonu ile geliyor; mat siyah boya ve parlak flanş ya da titanyum gri boya ve parlak finiş.


Arka kısımdaki göz alıcı özellikler ise yeni difüzör takımı, gümüş krom trim ve tavan spoylerinin yeni ağız kısmı. Spoyler yeni GLA 45 4MATIC'in sürüş dinamiklerine katkıda bulunuyor.


Özel dokunuşlarla lüks iç mekan

İç bölüm de otomobilin dış cephesine benzer şekilde yenilendi. Gösterge tablosu standart olarak ARTICO yapay deri ile kaplandı ve kırmızı kontrast üst dikiş ile özel vurgular verildi. Neredeyse otomobilin büyün genişliği boyunca uzanan trim ise parlak yüzey ve AMG logosu ile geliyor. Bu kısım için siyah/kırmızı (standart) ya da siyah/gri (Exclusive paketi ile) renkler tercih edilebiliyor. Anahtar ve E-Select kolu artık AMG logosuyla geliyor.

Kontrol panelinde numaralar yeniden tasarlanmış ve hız göstergesi 30 km/s şeklinde dilimlere bölünmüş. Ortası siyah, krom çerçeveli yeni iğneler de otonom bir kokpit deneyimini garanti ediyor.

Konfor ve spor için zengin seçenekler

İsteğe bağlı olarak sunulan yeni donanımlar arasında, anahtarsız araç erişimi sağlayan Hands-Free Access ve 360 derece kamera da bulunuyor. Ağa bağlı dört kameranın yardımıyla, bu sistem gerçek çevre görünümü ile park etmeyi ve manevraları kolaylaştırıyor. Araç ve çevresi kuş bakışı görülebiliyor, ayrıca sürücü için pencere çizgisinin altındaki engeller de tespit edilebilir hale geliyor.

 

AMG DYNAMIC PLUS paketiyle (isteğe bağlı ekstra) birlikte mekanik ön aks kilitli diferansiyel de sunuluyor. Bu pakette AMG RIDE CONTROL spor süspansiyonu, performans direksiyon simidi ve "RACE" ek sürüş programı da bulunuyor.

Son derece çevik 2.0-litrelik turbo motor

Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC, 280 kW (381 hp) güç çıkışı ve 475 Nm maksimum torkla, segmentindeki en güçlü otomobiller arasında. Sadece 4.4 saniye içinde durma noktasından 100 km / s hız elde edilebiliyor. Son derece çevik 2.0 litrelik dört silindirli turbo motor heyecan verici performansı ve yüksek verimliliği başarılı şekilde harmanlıyor. 141 kW'lık (191 hp) güç çıkışı - süpürme hacmi oranı, dört silindirli bir seri motor için rekor düzeyde. Bu AMG motorunu safkan süper spor otomobil seviyesine yükseltiyor.

Dört silindirli turbo motorun ileri teknoloji bileşenleri arasında sprey yönlendirmeli direkt benzin enjeksiyonu da bulunuyor. Dört yanma odasında ortada bulunan Piezo enjektörleri, yakıtı 200 bara kadar bir basınçla enjekte ediyor. Çoklu yakıt enjeksiyonu ve çok kıvılcımlı ateşleme kombinasyonu, yakıt ekonomisini geliştiriyor ve termodinamik verimi önemli ölçüde artırarak düşük egzoz emisyonlarına neden oluyor. İkili turboşarj ve egzoz sistemi şarj basıncını ve dolayısıyla motorun gaz pedalına tepki hızını artırıyor.

 

Turboşarjlı AMG 2.0 litre dört silindirli motor, gaz hareketlerine olağanüstü hızlı yanıtlarıyla, yüksek tork, mükemmel esneklik ve duyusal bir motor sesi ile heyecan veriyor. Egzoz sisteminde otomatik kontrol edilen bir egzoz flapı standart olarak bulunuyor. Motor sesinin yoğunluğu, aktif AMG DYNAMIC SELECT sürüş moduna göre değişiyor.

 

İsteğe bağlı AMG performans egzoz sistemi ile susturucu sisteminin modifiye edilmiş yapısı sayesinde ses daha da sportif hale geliyor ve böylece duyusal açıdan cazip ses deneyimini yoğunlaştırıyor. Sürüş programı seçimiyle veya bir düğme vasıtasıyla sese ayar yapılabiliyor. İç kabinde bir düğme dokunuşu ile etkileyici ses deneyimi daha da yoğunlaştırılabiliyor.


Daha kısa oranlar: AMG SPEEDSHIFT DCT 7 vitesli spor şanzıman


Çevik ve dinamik güç aktarımına AMG SPEEDSHIFT DCT 7 vitesli spor şanzıman katkıda bulunuyor. Sürücü, 3-7 vites arasında seçilen daha kısa oranlar sayesinde tüm hız aralıklarında daha etkileyici bir hızlanma deneyimi yaşıyor. Optimize edilmiş yanıt ve vites değiştirme süreleri ile birlikte daha yakın oranlı yayılım, vites büyütürken daha iyi geçişler sağlıyor.

 

Standart olarak en iyi çekiş: AMG Performance 4MATIC dört tekerlekten çekiş

Zayıf yol koşullarında bile en iyi çekiş için standart dört tekerden çekişli AMG performans 4MATIC sürüş gücünü tüm tekerleklere aktarıyor. Tork ön ve arka aksa kademesiz ve değişken olarak dağıtılıyor. Bu konfigürasyon dinamizm, verimlilik ve sürüş koşullarına uyum için optimum çekiş oranı sağlıyor. AMG'ye özgü kontrol ile arka aks diferansiyelinde entegre edilmiş çok diskli bir debriyaj, ön tekerleklerin çekişini kaybetmesi durumunda motor torkunu arka tekerleklere kısa sürede geçiriyor. Spektrum, tamamen önden çekişle ön ve arka tekerleklere yüzde 50 - 50 oranında değişiyor. Mercedes-AMG, 100 kilometrede (NEDC ortalama) 7.4 litrelik bir yakıt tüketimiyle aynı zamanda verimlilik açısından öncü rolünü pekiştiriyor.

 

Mercedes GLA 45 4 MATIC AMG Teknik verilere bakış:


Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC
Motor: 2.0 litre dört silindirli motor, direkt enjeksiyon ve turboşarj
Silindir hacmi: 1991 cc
Güç çıkışı: 6000 rpm'de 280 kW (381 hp)  
Maksimum tork: 2250 - 5000 rpm arası 475 Nm
Sürüş sistemi: Değişken tork dağıtımı özellikli, dört çekişli AMG Perfomance 4MATIC
Şanzıman: AMG SPEEDSHIFT DCT 7 vites spor şanzıman
Yakıt tüketimi: (şehir/şehir dışı/ortalama) 9.6/6.1/7.4 l/100 km
Ortalama CO2 emisyonu: 172 g/km
Verimlilik sınıfı: D
Ağırlık (DIN/EC): 1510 kg (sürücüsüz, DIN) / 1585 kg (sürücüyle -75 kg-, EC)
0–100 km/s hızlanma süresi: 4.4 saniye
Maksimum hız: 250 km/s (AMG sürücü paketi ile 270 km/s)


Yellow Night Edition, AMG kompakt otomobillerin başarısını kutluyor


A 45 4MATIC, CLA 45 4MATIC, CLA 45 4MATIC Station ve GLA 45 4MATIC modelleri ile, Mercedes-AMG yeni müşteri gruplarına açıldı ve başarısını katladı.

 

Affalterbach merkezli şirket çok satan modellerini dört kompakt otomobil için de sunulan Yellow Night özel sürümü ile kutluyor. Özel sürümde daha sportif donanımlar sunuluyor.

 

Özel modeller gece siyahı ya da kozmos siyahı boya ile ayrıntılarda mat grafit gri ve sarı kombinasyonuna sahip. Sarı flanşlı, mat siyah hafif alaşım jantlar ve siyah boyalı AMG radyatör ızgarası panjurları da etkileyici detaylar arasında. Ön kısımda sarı vurgular baskın, dış ayna yuvaları, yan etekler, arka difüzör ve arka kanat (A 45 4MATIC ve GLA 45 4MATIC) da yine aynı şekilde.

 

Özel karakter kaput, tavan, bagaj kapağı ve otomobilin yanlarında mat gri AMG spor şeritler ile daha da pekiştirilmiş.

 

Sarı detaylarla yüksek kaliteli iç kabin


İç kabinde ARTICO suni deri / DINAMICA mikrofiber döşemeli AMG Performance koltuklar yine sarı trim ile geliyor. DINAMICA mikrofiber AMG Performance spor direksiyon, arka koltuk, konsol, CLA 45 4MATIC için bel çizgisi ve kol koyma kısımlarında da yine sarı renk kullanılmış. Sarı AMG logolu grafit gri kapı eşikleri, sarı kenarlı yer paspasları, sarı AMG logosu ve sarı hava çıkışları diğer özellikler arasında. Yellow Night Edition ile birlikte aynı zamanda Aerodinamik paketi, Gece paketi, Işık ve Görüş paketi, hafızalı ayarlı performans koltuklar, AMG performans DINAMICA mikrofiber direksiyon üzerinde tepe noktasında napa deri sarı işaret, gümüş krom direksiyon trimi, direksiyon üzerinde AMG Edition logosu ve sarı kontrast dikiş sunuluyor. Müşteriler isterlerse AMD Dynamic Plus paketi ile daha fazla opsiyonel ekstralara da sahip olabiliyorlar.

 

Modelin satışları Yellow Night Edition da dahil olmak üzere 9 Ocak 2017 itibariyle başladı.


Mercedes AMG Fiyat listesi:

A 45 4MATIC Yellow Night Edition: 59.143,00 euro
CLA 45 4MATIC Yellow Night Edition: 64.825,25 euro
CLA 45 4MATIC Station Yellow Night Edition: 65.420,25 euro
GLA 45 4MATIC Yellow Night Edition: 64.468,25 euro
(Almanya için tavsiye edilen %19 KDV dahil perakende fiyatlarıdır)

Son Güncelleme : 10 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo