Mercedes-Benz kompakt otomobil serisini sekiz modele çıkartıyor

Ototeknikveri     10 Ocak 2017 09:21

Yeni nesil A-Serisi dört kapılı bir sedan ve yeni bir SUV mevcut modeller arasına katılacak.

Mercedes-Benz kompakt otomobil serisini sekiz modele çıkartıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes-Benz 2020 yılı sonuna kadar kompakt otomobil serisini beş modelden sekiz modele çıkartma kararını açıkladı. Bu sayede Alman üretici satış hacmi yüksek önemli segmentlerde varlığını artıracak. Yeni seride Audi A3 sedan rakibi yeni bir dört kapılı sedan ve BMW X1 rakibi, beş ve yedi kapılı formlarda sunulacak bir SUV yer alacak. Seride yeni modüler platform kullanılacak. Bu platform ilk kez 2018 başlarında yeni nesil A-Serisi ile çıkacak. Modüler platformun bir geliştirme versiyonu halihazırda Mercedes’in kompakt modellerinde kullanılıyor. MFA2 (Modular Front Architecture) platformu farklı aks aralıkları ve tekerlek izi genişliklerini destekleyecek. Bu sayede aynı platformu kullanan modeller arasında ayırt edici görsel farklılıklar olacak.

MFA2 sağlamlık ve hafiflik için daha fazla yüksek dayanıklı çelik kullanıyor. Platform önden çekiş ve dört çekişi desteklemeye devam edecek, üç ve dört silindirli motorları, manuel ve çift debriyajlı şanzımanları da destekleyecek. Yeni bir dokuz vitesli, çift debriyajlı şanzıman 2018 A-Serisi’nde kullanılacak.

 

Detroit Otomobil Fuarı’nda, güncellenen ilk nesil GLA’nın tanıtımında konuşan Mercedes’in yeni satış ve pazarlama yöneticisi Britta Seeger Mercedes’in beş kompakt modelinin de (A-Serisi, B-Serisi, CLA, CLA Station ve GLA) yeni nesiller ile değiştirileceğini açıkladı.

Serideki diğer modeller arasında dört kapılı bir sedan da yer alacak. Bu modelin İngiltere gibi piyasalar için standart aks aralığı ile, Çin için ise uzatılmış aks aralığı ile sunulması bekleniyor. Nisan ayında Şangay Otomobil Fuarı’nda konsept formunda tanıtılan bu otomobil Audi A3 sedan ve Çin’de satılan, Brezilya’da da satışı planlanan dört kapılı BMW 1 Serisi gibi modellerle rekabet edecek.

 

GLA’nın üzerinde konumlanacak yeni bir kompakt SUV de geliştirme aşamasında. Bu modelin GLB ismini alması bekleniyor. Audi Q3 ve BMW X1’i hedef alacak model yine standart -beş koltuklu- ve uzun -yedi koltuklu- aks aralığı seçeneklerine sahip olacak.

Mercedes’in kompakt modellerini üretecek fabrikalar arasında Meksika’nın Aguascalientes şehrinde inşası devam eden yeni fabrika da bulunacak. 2018’de açılacak fabrika önce GLA’yı üretecek, ardından yeni A-Serisi sedan ve uzun aks aralıklı GLB’nin de üretimini yapacak.

 

Mercedes’in kompakt otomobil modellerinin global satışları 2016’da %9.3 arttı ve 636 bin 903 adete ulaştı. Geçen yıl toplam Mercedes satışları ise 2 milyon 83 bin 888 adete ulaşarak rekor kırdı.

Son Güncelleme : 10 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo