2017 Skoda Octavia'nın prömiyeri Viyana'da yapıldı

Ototeknikveri     11 Ocak 2017 12:19

Skoda'nın en çok satan modeli Octavia'nın güncellenmiş versiyonu Viyana'da tanıtılıyor.

2017 Skoda Octavia'nın prömiyeri Viyana'da yapıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda CEO'su Bernhard Maier ve Skoda'nın Tasarım Şefi Jozef Kaban Viyana Otomobil Fuarı'nın hemen öncesinde Skoda Octavia Combi ve Skoda Octavia RS modellerini 20 dakikalık özel bir sunumla kamuoyunun karşısına çıkartacaklar. Yeni tasarım diliyle, ŠKODA'nın kompakt modeli artık daha fazla dinamizm ve duyusallık sunuyor.

 

Yeni ön kısım ve LED farlar

Yenilenen ön kısımda daha geniş ön panjur ve kristal görünümlü ilave farlar ile tasarımı güncellenen tampondaki geniş bal peteği şekilli hava girişleri dikkat çekiyor. Ön farlar full-LED teknolojisi ve uyumlanabilir aydınlatma sistemine sahip. C şekilli LED arka lambalar ise artık yüzey boyunca eşit bir şekilde parlıyor. Skoda Octavia'nın uzunluğu bir kaç milimetre arttı, arka tekerlek mesafesi 30 mm'ye kadar yükseldi.

İç kabin artık daha da lüks ve kaliteli. Kontrol paneli ve klimanın çalıştırılması revize edilmesi. Kapılardaki yeni LED ambiyans aydınlatması on farklı renkten birine ayarlanabiliyor. Yeni "Simply Clever" kullanım kolaylığı özellikleri arasında arka kısımda iki USB portu, ön koltukların sırt kısımlarında katlanan tepsiler, Combi'nin bagajında çıkartılabilir LED fener, ısıtmal ıdireksiyon ve kişiselleştirilebilir anahtar bulunuyor.

İşlevsel multimedya sistemleri ve Skoda Connect çözümleri

Yeni nesil multimedya sistemlerinin kontrolleri cam tasarımla bütünleştirildi ve kapasitif ekranlar en hafif dokunuşa bile anında tepki veriyor. En üst donanım seviyesindeki Columbus navigasyon sistemi, 9.2 inç bir ekrana ve bir LTE modülüne sahip. LTE modülü süper hızlı veri aktarımı ve yolculara Wi-Fi erişim noktası sağlıyor. Ayrıca Phonebox ile akıllı telefonlar kablosuz şarj edilebiliyor.

Skoda Connect, multimedya, bilgi ve eğlencenin yanı sıra sürücüyü desteklemek için çığır açan mobil çevrimiçi servisler sunuyor. Çok sayıda çevrimiçi servis, bir akıllı telefon kullanarak Skoda Connect uygulamasıyla çalıştırılabiliyor.

 

Gelişmiş güvenlik ve konfor için sürücü yardımcı sistemleri

Skoda Octavia'nın elektronik yardım sistemleri kompakt segmentini aşıyor. Yeni özellikler arasında Treyler Asistanı, Öngörüsel Yaya Koruma fonksiyonu, Kör Nokta Algılama, Arka Trafik Uyarısı ve Şehir Acil Fren fonksiyonu da dahil olmak üzere Ön Bölge Asistanı ile birlikte Yolcu Koruma Asistanı da yer alıyor.

Geniş motor yelpazesi, DSG şanzımanlar ve dört tekerlekten çekiş

Skoda Octavia ve Skoda Octavia Combi için dört benzinli motor (TSI), dört dizel motor (TDI) ve bir G-TEC güç aktarma organı (CNG) sunuluyor. Motorların güç çıkışı 63 kW (86 PS) ile 135 kW (184 PS) arasında değişiyor. Manuel şanzımana ek olarak, tüm motorlar için (giriş seviyesi benzinli motor ve giriş seviyesi dizel motor hariç) 7 vitesli bir yeni DSG şanzıman da mevcut. 1.8 TSI ve 2.0 TDI versiyonları, dört çekişli sürüş sistemi ile kombine edilebiliyor. 2.0 TDI (110 kW / 150 PS), DSG şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi, yeni bir güç aktarma organı kombinasyonu oluşturuyor: 7 ileri DSG'ye sahip ilk dört çekişli Skoda Octavia. Konfor, spor gibi süspansiyon modlarını seçmek için kullanılabilen Dinamik Şasi Kontrolü (DCC) isteğe bağlı olarak modele eklenebiliyor. Tüm motorlar Euro 6 standardına uygun.

Daha sportif bir alternatif isteyenler için RS modelleri

Her iki RS modeli, hatchback ve Combi, ŠKODA OCTAVIA serisinin en üstünde yer alıyor. 2.0 TSI'nin performansı 7 kW (10 PS) ile 169 kW'a (230 PS) yükseltildi. Otomobil sıfırdan saatte 100 km hıza 6.7 saniyede çıkabiliyor ve maksimum hız saatte 250 km. Bu, 2.0 TSI RS'i şirket tarihinde en güçlü ve en hızlı Skoda Octavia yapıyor. Verimli TDI motor ortalama olarak 100 kilometrede 4.5 litre dizel yakıt tüketiyor. Spor şasi gövdeyi 15 mm düşürüyor ve otomobilin arka tekerlek mesafesi öncekinden 30 mm daha geniş. Tekerlekler 17 ila 19 inç arasında değişen boyutlarda seçilebiliyor. XDS+ elektronik inter-wheel kilit ile gelen ESC stabilite sistemi ve Performans Modu Seçimi ile Performans Sesi Jeneratörü (opsiyonel ekstra) gibi özellikler aracın dinamik karakterini daha da vurguluyor.

Çok satan bir otomobilin tarihi

Skoda Octavia, şirketin en çok satan model serisi. 1996'da piyasaya sunulduğundan bugüne kadar beş milyondan fazla Octavia yollara çıktı. 2016'da tüm dünyada 436 bin 300 adet Octavia satıldı. Bu, markanın toplam satışlarının yüzde 38'inden fazlasına eşit. Aynı yıl, Avrupa içerisinde 255 bin 100 müşteri Octavia'yı tercih etti. Modelin kıtadaki satışları bir önceki yıla göre yüzde 4.2 arttı.

Son Güncelleme : 12 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo