Honda'nın yeni 10 vitesli şanzımanı Odyssey MPV'de

Ototeknikveri     11 Ocak 2017 01:12

ABD odaklı Odyssey, NSX ve CR-V'de kullanılan mevcut dokuz vitesli şanzımanın yerini alabilecek daha verimli şanzımanı kullanan ilk model olacak.

Honda'nın yeni 10 vitesli şanzımanı Odyssey MPV'de
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Honda Odyssey'in 10 vitesli otomatik şanzımanı, şu anda NSX ve CR-V gibi modellerde bulunan dokuz vitesli ZF şanzımanın yerini alacak. Kaynaklar, yeni 10 vites şanzımanın başka nerelerde kullanacağına dair ağızlarını sıkı tutarken, önceki dokuz hızlı şanzıman ZF'den satın alındığı için bu geçişin finansal açıdan mantıklı olduğunu belirtiyorlar. Yeni şanzıman ise Honda'nın kendi bünyesinde, ABD'nin Georgia eyaletindeki Honda Precision Parts tesislerinde geliştirildi. Honda, Odyssey'in Detroit'teki tanıtımında, 10 vitesli şanzımanın "olağanüstü sürülebilirlik" ve gelişmiş ekonomi sunduğunu vurguladı. Yeni şanzıman ilk önce sadece daha yüksek donanım seviyelerinde sunulacak, alt donanım seviyeleri önceki ZF şanzıman ile devam edecek. Öte yandan, üretimin artırılarak Honda'nın kendi bünyesinde geliştirdiği donanımın zaman içinde alt modellere de yayılmasına ve ZF'nin ürününün tamamen kaldırılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu durum ülkemizde 9 ileri otomatik şanzıman 1.6 dizel ve 4x4 birlikteliğini sunan CR-V modeli içinde yeni kasa ile birlikte 10 vitesli şanzıman geçilebileceğinin işareti olarak görülüyor.

Mercedes ise geçtiğimiz günlerde kendi 10 vitesli şanzımanını üreteceği iddialarını reddetti ve yol otomobillerinde en çok dokuz vitese yer vereceğini belirtti. Diğer yanda, Ford, yeni F-150'yi piyasaya 10 vitesli şanzıman ile çıkardı, General Motors ise kendi bünyesinde 10 vitesli şanzıman geliştireceğini onayladı, bunu daha fazla markanın takip etmesi bekleniyor.

Son Güncelleme : 12 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo