Samsung'tan elektrikli taşıtlar için batarya devrimi

Ototeknikveri     11 Ocak 2017 01:27

Yeni Samsung elektrikli otomobil bataryası 20 dakikalık şarjla 500 km sürüş mesafesi sağlıyor. Samsung'un yeni hızlı şarjlı, uzun mesafeli pil teknolojisi 2021'de üretime hazır olacak.

Samsung'tan elektrikli taşıtlar için batarya devrimi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dünyanın en iyi otomobil üreticilerinin yanı sıra, teknoloji devi Samsung da, bu yıl Detroit Motor Show'da yer alıyor. Güney Koreli şirket Detroit'i yeni nesil bazı elektrikli otomobil pil teknolojilerini sergilemek için kullandı. Yeni nesil yüksek yoğunluklu pil, şirket tarafından tanıtıldı ve teorik olarak elektrikli bir otomobile 600 kilometrelik sürüş mesafesi sağlayacağı öne sürülüyor. Yeni pil hakkında daha da heyecan verici olan şey, ne kadar hızlı şarj edilebileceği. Yüksek yoğunluklu pil, 20 dakika içinde yüzde 80'e kadar şarj edilecek şekilde tasarlandı. Bu, sürücülerin, yol kenarında kısa bir ihtiyaç molası ya da bir bardak kahve içmek için harcayacakları sürede, elektrikli otomobillerini 500 km daha gidebilecek kadar şarj edebilecekleri anlamına geliyor.

 

Şu anda bir Tesla, bir Supercharger istasyonunda 30 dakikalık şarj ile 273 km elektrikli sürüş mesafesi kazanabiliyor. Samsung yeni teknolojisinin 2021'de seri üretime geçeceğini belirtiyor, dolayısıyla bu esnada Tesla da kendi şarj sürelerini iyileştirmek için kolları sıvayacaktır.

 

Samsung, elektrikli sürüş mesafesinden daha çok pilin şarj hızına odaklanarak, çabuk dolan pillerin elektrikli otomobillerin benimsenmesini hızlandıracağına inanıyor.

 

Hızlı şarj pil teknolojisinin yanı sıra Samsung, geleneksel bir elektrikli otomobil pil modülünden daha az parça ile daha büyük bir kapasiteye sahip "entegre pil modülü" konseptini de tanıtıyor. Firma, başka pil teknolojilerine de sahip; örneğin "21700" silindirik pil Lucid Motors gibi yeni elektrikli otomobil firmaları tarafından hemen sahiplenildi.

Son Güncelleme : 11 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo