2018 Toyota Camry yeni bir sayfa açıyor

Ototeknikveri     12 Ocak 2017 02:30

Yeni kasa 2018 Toyota Camry, aile tipi sedan otomobil artık daha çekici ve heyecan verici.

2018 Toyota Camry yeni bir sayfa açıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2017 Detroit Otomobil Fuarı’nda tanıtılan yeni Toyota Camry’nin bir önceki nesli 2011’de piyasaya çıkmış, 2014’teki güncellemeyle daha iyi bir stile kavuşmuştu. Yeni nesil ise bu ilerlemeyi daha da büyük bir sıçramaya dönüştürüyor. Toyota’nın “Keen Look” tasarım dilinin kullanıldığı yeni Camry daha sportif görünüyor. Otomobil yere daha yakın duruyor ve daha alçak kaput iç kabin genişliğinden taviz vermeden şık bir görünüm sergiliyor. Sportif sayılabilecek tema daha sürücü odaklı bir kabin ile içeride de devam ediyor. Yumuşak dokunuşlu materyaller ve daha ergonomik koltuklarla lüks bir görünüm ve his sağlanmış. Kabinde 10 inç head-up display (ön cama yansıtılan sanal kontrol paneli), 7 inç kontrol paneli ve 8 inç dokunmatik ana ekran bulunuyor.

TNGA (Toyota New Global Architecture) mimarisi ile üretilen yeni Camry daha yoğun miktarda yüksek dayanıklı çelik ve yeni şekillendirme teknolojileri kullanıyor, bu sayede yapısal sağlamlık otomobili ağırlaştırmadan elde edilebiliyor. Bu mimari ile otomobil daha iyi ve daha güvenli bir sürüş de sunuyor. Standart çarpışma önleme sistemi, yaya tanıma fonksiyonu, uyumlanabilir seyir kontrolü, şeritten ayrılma uyarısı (ve şeride geri sokma), otomatik uzun farlar ve on hava yastığı gibi aktif güvenlik yardımcıları da güvenli sürüşe katkı sağlıyor.

Çok satan bir model olan Toyota Camry ABD’de 15 yıldır piyasada. Model sekizinci nesilde üç motor seçeneğiyle geliyor ve trendin aksine motorların hiçbirisi turboşarjlı değil. 2.5 litre dört silindirli motor ve 3.5 litre V6 motor, yeni sekiz vitesli otomatik şanzımanla çalışıyor. Üçüncü seçenek ise 2.5 litre benzinli motor ile elektrikli motorun birarada olduğu hibrit sistem, bu da CVT şanzımanla çalışıyor.

Müşteriler ayrıca dört donanım seviyesi arasından seçim yapabiliyor; LE, XLE, SE ve XSE. En üst iki donanım seviyesi SE ve XSE daha sportif bir görünüm sunuyor.

Son Güncelleme : 13 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo