2017 Honda Civic Type R BTCC yeni görünümüyle ortaya çıktı

Ototeknikveri     12 Ocak 2017 08:54

Halfords Yuasa Racing, bu yılın İngiliz Turing Otomobil Şampiyonasında yer alacak Honda Civic Type R'yi tanıttı.

2017 Honda Civic Type R BTCC yeni görünümüyle ortaya çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Birmingham'daki Autosport International fuarında gösterilen 2017 model yarış otomobili geçen yılki platforma dayanıyor ancak az sayıda güncelleme sunuyor. Ayrıca, geçen yılki turuncu ve siyah desen yerine yeni bir görünüm sunuyor. BTCC şampiyonu Gordon Shedden, gazetecilere verdiği demeçte, "Geçen yılki otomobile kıyasla yeni otomobilin evrimsel bir duruşu var. Yeni otomobilde her alanda iyileşme bekliyoruz. Hedef, tekrar şampiyonluğu kazanmak." dedi. 2016 modelinde olduğu gibi yeni Type R yarış otomobili de 2.0 litrelik dört silindirli bir turbo motordan güç alıyor. Motor, yol versiyonu Type R'nin motoru üzerine kurulu ancak Neil Brown Mühendislik tarafından güçlendirilmiş. Honda'nın kesin güç çıkışını açıklamayı reddetmesine rağmen, K20C adındaki motorun yaklaşık 370 hp güç ürettiği biliniyor. Otomobil önden çekişli ve BTCC düzenlemelerine göre 1280 kg ağırlığında.

Bu yılın yarışlarında, art arda sekizinci yıl da Gordon Shedden ve Matt Neal, Honda'nın BTCC üniformasıyla yan yana yarışıyorlar.

 

Matt Neal "BTCC'de hem şasi hem de motor anlamında pek çok geliştirme kısıtlaması var ancak her açıdan şartları zorluyor ve iyi ilerleme kaydediyoruz" dedi. Neal sözlerine şunları ekledi: "Yeni sezondaki en büyük soru işaretlerinden birisi yeni Dunlop lastiklere en iyi kimin adapte olacağı. Ayrıca, Flash (Shedden) ile takımlar arası rekabetin heyecan verici olacağını düşünüyorum".

 

Bu yılki şampiyonluk, 1-2 Nisan'da Brands Hatch'de başlıyor.

Son Güncelleme : 13 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo