Yeni 2018 Ford Focus temellerine dönecek

Ototeknikveri     13 Ocak 2017 01:10

Volkswagen Golf ve Opel Astra'nın rakibi Ford Focus'un yeni versiyonu 2018'de galerilerde olacak.

Yeni 2018 Ford Focus temellerine dönecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Focus'un şu an piyasada olan üçüncü nesli ömrü boyunca hiç olmadığı kadar zorlu bir rekabetle karşı karşıya kaldı. Model sadece yaşlı rakibi Astra ile değil SUV ve crossover modellere olan talep patlaması ile de baş etmek durumundaydı. Mk3 Focus, en azından kısmen, tüm ihtiyaçları karşılayan "One Ford" programının bir parçası olarak tasarlanmış küresel bir modeldi. Yeni nesil de tüm dünyada satılacak ancak Ford geliştirme aşamasında Avrupalı müşterilerin beğenilerini ön plana alıyor. Yeni nesile verilecek önemi gösteren bir hareketle proje için Darren Palmer görevlendirildi. Palmer Mk7 Fiesta ve daha ucuz, Hint yapımı Ka+ çalışmalarıyla dikkat çekmişti.

Yeni Focus, mevcut versiyonun Global C araç platformunu kullanmaya devam ediyor. Bununla birlikte, Palmer'ın ekibi yeni modelin süspansiyon konforunu muhafaza ettiğinden emin olacak ve Mk1 ve Mk2 nesillerini bu kadar popüler yapan çeviklik yeniden sağlanmaya çalışılacak.

 

Ford, özellikle arka koltukta oturanlar için konforu artıracak şekilde aks mesafesini çok hafifçe yükseltebilir. Palmer ve mühendisleri, yol tutuş gücünü artırmak için hidrolik direksiyon kurulumu, ön süspansiyon geometrisi ve daha sıkı arka süspansiyon rakorları gibi unsurlara odaklanacaklar. Aynı zamanda, ağırlığın azaltılması için otomobilin üretiminde daha fazla yüksek dayanıklılığa sahip çelik kullanılacak.

 

Yeni Fiesta'da olduğu gibi Focus serisinde de ucuz donanım seviyeleri iptal edilip daha yüksek fiyatlı versiyonlara odaklanılabilir. Geriye kalan versiyonlar arasında sportif ST-Line ve müşteri hizmetleri bakımından da ayrıcalıklar sunan daha lüks Vignale olacak.

 

Ford'a VW Golf Alltrack'e karşı rekabet gücü kazandırmak ve serideki EcoSport ile Kuga SUV'leri tamamlamak üzere bir Active versiyonu da çıkartılabilir. Focus Active daha yüksek bir biniş pozisyonu ve ilave kaporta kaplamalarına sahip olacak.

Ford Avrupa patronu Jim Farley, Active ile ilgili olarak "Fiesta bir ilk adım olacak, bence bu Active versiyonlarını hazırlamaya devam edeceğiz." dedi. Fiesta versiyonunun aksine Focus Active standart önden çekişli olacak ancak dört çekiş seçeneği de sunulabilir.

 

İç kabinde yeni Fiesta'daki gibi daha az düğme bulunması, kontrollerin 8 inç dokunmatik ekranda toplanması bekleniyor. Ekran giriş seviyesi dahil standart olarak bütün versiyonlarda sunulabilir, üst donanım seviyelerinde biraz daha büyük bir ekran kullanılabilir.

 

Motor serisinin temelinde Ford'un 1.0 litre turboşarjlı üç silindirli benzinli motoru EcoBoost bulunacak. Bunun 100 hp, 125 hp ve 140 hp olmak üzere üç farklı güç seçeneğiyle sunulması bekleniyor.

Focus'un ne kadar hafif olacağına bağlı olarak, giriş seviyesi üç silindirli turbosuz motor da 85 hp güç çıkışı ile sunulabilir. En popüler dizel seçenekleri 1.5 litre 85 hp ya da 120 hp olacak ancak 2.0 litre TDCi de seride yer alabilir.

 

Yeni Focus'un, Ford CEO'su ve Başkanı Mark Fields'ın 2020'den önce çıkacağını vaat ettiği 13 adet elektrikli otomobilden biri olacağı da kesin. Global C platformu hibrit ve tam elektrikli kullanımlar düşünülerek tasarlanmış ve pil teknolojisindeki ilerleme, Ford'un bu çözümlerin her ikisini de sunabileceği anlamına gelebilir.

 

Bu sayede Focus VW e-Golf ya da Hyundai Ioniq ve Kia Niro gibi hibrit otomobillerle de rekabet edebilir.

Son Güncelleme : 14 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo