Yeni Civic Type R Prototip, Tokyo Auto Salon’da tanıtılıyor

Ototeknikveri     13 Ocak 2017 11:08

Yeni Honda Civic Type R Prototip resmi Asya prömiyeri Japonya’nın önemli otomotiv etkinliklerinden 2017 Auto Salon’da gerçekleştirildi. Prototip bu yıl içinde çıkacak yeni nesil Civic Type R modelinin stil bileşenlerinin önizlemesini sunuyor.

Yeni Civic Type R Prototip, Tokyo Auto Salon’da tanıtılıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda, Tokyo Auto Salon’da yeni Civic Type R Prototip tanıtımının yanı sıra Civic Sedan ve Avrupa üretimi Hathcback ile Type R modellerinin bu yılın yaz aylarında Japonya’da satışa çıkacağını açıkladı. Civic Sedan, Japonya’da Saitama fabrikalarında üretilecek, beş kapılı Hatchback ve Type R modelleri ise Swindon’da, Honda İngiltere fabrikasında üretilecek. Civic modeli 1972’de ilk çıktığından bu yana dünya çapında 24 milyon adet satıldı. Yeni nesil Civic Type R modelinin mühendisliği, Civic ailesinin diğer üyeleri ile aynı geliştirme programı dahilinde yapıldı. Modelin üretim formu bu yıl içinde tanıtılacak. Model dünya çapında ABD dahil pek çok piyasada satışa çıkacak. Honda Type R ilk kez Kuzey Amerika’da da satılacak. Önceki nesil Civic Type R Japonya’da sınırlı sayıda satılmıştı. Yeni nesilin satışları ise sınırlı olmayacak.

 

Civic hathcback tabanlı Type R Prototip kaslı bir kaporta stiline sahip ve aerodinamik performansını artırmak için bazı modifikasyonlar yapılmış. Gösteri otomobili fırçalanmış alüminyum efektli finiş ile giydirilmiş. Honda’nın ünlü kırmızı “H” logosu otomobilin burnunda yeni bir hava girişinin üzerine oturuyor.

 

Agresif ön tampon, kanatlı karbon fiber bir ayırıcı ve tüm otomobilin çevresini dolaşan sportif kırmızı bir aksan çizgisi ile genişletilmiş. Baklava desenli panjurlu hava girişleri de tamponu daha geniş gösteriyor.

 

Karbon fiber yan etekler aks aralığı boyunca 20 inç alaşım tekerleklerin arasında devam ediyor. Piyano siyahı tekerlekler kırmızı aksanlara sahip ve 245 bölmeli yüksek performanslı lastikle kaplı. Yeni tekerleklere genişletilmiş tekerlek bombeleri ev sahipliği yapıyor.

 

Karbon fiber difüzör geniş tamponun altında yer alıyor, burada aynı zamanda tamamen fonksiyonel üç egzoz borusu bulunuyor. Ortadaki egzoz borusu daha küçük çaplı ve parlak metalik kırmızı ile vurgulanmış. Çatı kanatlarının uç kısımları geriye, görsel olarak çarpıcı arka kanada doğru bakıyor.

 

Honda’nın Makuhari Messe fuar merkezindeki standında yeni prototipin yanı sıra bir dizi farklı otomobil, motorsikler ve Formula One, MotoGP ve Super GT yarış otomobilleri de yer alıyor.

Son Güncelleme : 14 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo